Search

Aqua Maris Sens /

Nešto ovdje nije pronašlo ovaj proizvod.

Prihvatila ga je na savjet obitelji Famasefta u najbližoj ljekarni. ona
preporučio Aqua Maris Sens upravo kao najnoviji način alergije, i to
U Rusiji nema nikakvih analoga. Rekao sam mu da ga sada mnogi ljudi uzmu zbog njega
da nije zabranjeno trudnoće, skrb, pa čak i djeca (od 2 godine). više
nešto što mi je rekla o sastavu, koji zahvaljujući njemu u nosu stvara chtoto
Poput zaštitnog filma na nosnoj sluznici i alergeni ne mogu ući u
Tijelo. Ukratko, odlučio sam uzeti.

Citiram uputu: "1-2 injekcija po
nosnicu 3-4 puta dnevno....10-15 minuta prije kontakta sa sumnjivim alergenom
ili drugačije nadražujuće. "Prije nego što sam otišao na ulicu, učinio sam to: raditi i
rad).

Rezultat: Volio sam sprej, primijenit ću ga u sljedećem
godine.

Aquamaris osjeća recenzije za djecu

Vaša poruka anđeo »Thu Apr 16, 2015 20:27

pelud bolest

Vaša poruka Dozer »Pet May 09, 2015. 23:07

pelud bolest

Vaša poruka jorgovan »Ned, 10. svibnja 2015

pelud bolest

Vaša poruka Dozer »Ned svi 10, 2015. 2:05

pelud bolest

Vaša poruka Dozer »Ned svi 10, 2015. 2:05

pelud bolest

Vaša poruka anđeo »Sun 10 svibanj 2015 15:18

pelud bolest

Vaša poruka Dozer »Ned 10.05.2014 18:43

pelud bolest

Vaša poruka anđeo »Ned svi 10, 2015. 20:55

pelud bolest

Vaša poruka Franjo »Thu May 21, 2015, 00:19

pelud bolest

Vaša poruka jorgovan »Thu May 21, 2015 17:14

Aquamaris smisao

Recenzije o drogama Asmenol i Aquamaris Sens

Sens je s ectoinom. Obično je propisano za alergije. Ali dobro

Kupio sam aqua maris smisao od alergije, ali nisam alergičan

Ako je nos položen, bolje je kupiti slanu otopinu u bocama i isprati nju s njom (prije i nakon upotrebe puhati nos). Uvijek se prema kćeri trudim za hladnoću. Kupujem Akvalor iz zalozhennosti (ima malo više soli). U ovom Aquamarisu, uz slanu vodu, još uvijek postoji neka tvar koja se ne bih trudila koristiti tijekom trudnoće. Kaže da njegova djeca mlađa od 2 godine ne mogu, ali o trudnici uopće nije poznata.

Djevojke! Savjetujem prskanje za nos, što zaista pomaže djeci!

Sviđa li kupiti ove skupe komade, imamo alergije nisu, ali nos od izlet u dsad postala slaba točka, upravo to, Chikhi, ovdje i sada drugi dan (((a nakon spavanja jednu nosnicu disanja je loše, ali tek nakon noć je sve. ne znam, grlo nije crveno, bale ne. I miramistinom samo bućkanje 2zhdy dnevno. pripremama uzeti na znanje, s lorom će se raspravljati, aqua Maris je sve poštovanje, kao i kviks, iako je skupo utjecaj podizanja Opuštenost i hidratantnost istovremeno na licu

mi smo protiv oticanja i alergijskih zalozhennosti Avamis smo spašeni! Super, Bod dobar pedijatar savjetovao me jučer susjed dao dijete da pokuša (on je bolestan), tako da je prvi put za godinu dana spavao 15chasov, nos disanje!

Aquamaris Sens nosa i njegovi analozi

Aquamaris Sens je spreja koja sprečava nastanak respiratorne alergijske reakcije. Kao i drugi Aqua Marisa, Sens je producirao hrvatski laboratorij Yadran. Proizvod ima inovativni sastav i razlikuje se od sprejeva s morskom vodom. Razmotrite kako primijeniti Aquamaris nazalni sprej za alergije prema uputama i pronaći najbliži analogni.

Aquamaris šalje: upute za uporabu

Za odrasle

Preporuča se odrasle osobe s preosjetljivosti na alergene inhalacije 2 puta raspršivati ​​Aquamaris Sens u svakoj polovici nosa.

Unatoč činjenici da su upute za korištenje sprej za nos Aqua Maris Sens sadrži nikakav opis postupka sprej lijek, možete koristiti standardni način je pogodan za sve vrste akvamaris pripreme:

  1. Stajati ili sjesti kako bi spriječio lijek.
  2. Nakon uklanjanja zaštitne kapice, stavite bocu u vertikalnu poziciju na desnu nosnicu.
  3. Prstom stisnite lijevu nosnicu.
  4. Umetnite vrh pliće i napravite jedan pritisak na zaustavljanje 2 puta.
  5. Ponovite za suprotnu nosnicu.

Specifičnost lijeka povezana je s formiranjem u nosu zaštitnog filma na kojem se deponiraju alergeni. Iz tog razloga, prskanje pripravka mora se ponavljati periodično, uključujući i nakon svakog krvarenja ili ispiranja.

Aquamaris Sens se koristi tijekom cijelog razdoblja prisutnosti alergena u zraku. U skladu s uputama, prskajte lijek u nju 15 minuta prije kontakta s alergenom (npr., Prije izlaska).

Za djecu

Lijek se preporuča za alergijske dječake, počevši od 2 godine starosti. Slijedite upute u nastavku:

  1. Raspršite lijek sjedeći ili stojeći, držeći bočicu s lijekom okomito.
  2. Umetnite vrh štrcaljke bočice u desnu nosnicu.
  3. Prstom stisnite lijevu nosnicu ili zamolite dijete da to učini sami.
  4. Gurnite pištolj za prskanje sve do kraja jednom.
  5. Ponovite korake 2-4 za suprotnu nosnicu.

Kao i odrasli, Aquamaris Sens može se raspršiti u nosu djeci s neograničenom frekvencijom: prije odlaska na šetnju, hodanje, nakon pušenja itd.

U trudnoći i trbušnom hranjenju

Dio sredstava ectoine - potpuno bezopasna tvar koja se ne apsorbira u sluznicu, ne može prodrijeti u tkaninu i ne ističe s majčinim mlijekom. Njegova uporaba je sigurna. Akvamaris Sens indiciran za trudnice i dojilje kao sredstvo sposoban, s jedne strane, značajno smanjiti alergijske učinke i, s druge strane - smanjiti ili eliminirati unos antihistaminika.

Upute za uporabu za trudnice i dojilje žene su slične onima opisanim gore.

Sastav i oblik pripravka

Za razliku od svih ostalih sredstava Aquamaris linije, Sens kao lijek protiv alergičnih bolesnika ne sadrži morsku vodu, što može uzrokovati reakciju netrpeljivosti.

Što je uključeno u sastav raspršivača:

Slanost Sensa slična je slanoj otopini - 0,9%. Takva otopina je izotonična krvna plazma, tj. ima sličnu koncentraciju soli. Izotonična otopina dobro se tolerira sluznicom nosa. Oni u pravilu ne uzrokuju iritaciju i imaju lako dezinficiranje imovine.

Aquamaris Sens je dostupan u plastičnoj bocu s volumenom otopine od 20 ml, opremljenu mlaznom mlaznicom.

Kako djeluje droga

Antialergijska svojstva sredstva određena su djelovanjem ektona u svoj sastav.

Ne tako davno, znanstvenici su otkrili kako neki mikroorganizmi mogu preživjeti u agresivnim okruženjima. Oni sintetiziraju tvar koja tvori film s vodenim molekulama, što smanjuje kontakt tih mikroorganizama s okolinom. Ova tvar zvala se ectoin.

Metoda odstupanja od negativnih čimbenika okoline koje su mikroorganizmi ispitivali usvojili su stručnjaci tvrtke Yadran Galensky Laboratories. Alergijski je okružen agresivnim okolišem. Da biste smanjili alergijsku reakciju, ne možete samo blokirati histaminske receptore (kao i većina antialergijskih sredstava), već i smanjiti kontakt sluznice s alergenom. Ectoin se pokazao učinkovitom supstancom za tu svrhu.

Nakon uvođenja u nos, proizvod, zahvaljujući ectoinu i vodi, stvara film na nosnoj sluznici. Alergene čestice se podmiruju na ovom filmu, ne dodiruju sluznicu i ne uzrokuju alergijsku reakciju. Osim toga, ectoin čini stanice sluznice "jače", stabilizirajući njihovu površinsku strukturu.

Morska sol, koja je dio proizvoda, doprinosi:

  • Povlačenje upale;
  • regeneracija nosne sluznice;
  • normalizacija stanica sluznice nosa.

Antiseptička svojstva soli vam omogućuju borbu s mikroorganizmima u nosu. Pročišćena voda u Sense pomaže da se mehanički isperu alergeni i bakterije.

Upozorenja za uporabu

Upute za uporabu Aquamaris Sens preporučuje uporabu proizvoda u sljedećim slučajevima:

  • S alergijskim rinitisom, popraćeno iritacijom sluznice;
  • za prevenciju alergijskog rinitisa, preventivnu zaštitu od kontakta s alergenima;
  • za vlaženje nosne šupljine ljudima koji žive i rade u prostorijama sa suhim ili prašnjavim zrakom.
na sadržaj ↑

Na koje se vrste alergija primjenjuje

Aqua Maris Sens se koristi za alergije izazvane inhalantnim alergenima. Takvi alergeni predstavljaju dvije skupine:

  • Pelud biljaka;
  • alergeni kućanstva.

Alergeni kućanstva su:

  • Prašina kućanstva;
  • kemijske tvari koje se koriste u svakodnevnom životu (npr. osvježivači zraka) ili uključene u kućanske predmete (npr. namještaj);
  • vuna, epitelne čestice, bio-tekućine domaćih životinja;
  • insekti i proizvodi njihovog života;
  • pelud domaćih biljaka;
  • gljivica i drugih mikroorganizama.
na sadržaj ↑

Je li Aquamaris Sens djelotvoran?

Komentari o učinkovitosti Aquamaris Sens-a su proturječni. Uz pozitivno, utvrđivanje da je lijek pomaže alergije, postoje brojne izjave pacijenata koji tvrde da nema izraženih učinaka.

Pacijenti koji pate od alergije koji su dali negativne kritike Aquamarisu, u većini slučajeva očekuje se iz spreja izraženog antihistaminskog, protuupalnog ili vazokonstrikcijskog učinka. Nakon što nisu primili niti jedan od gore navedenih, našli su alat nedjelotvornim. Osim toga, mnogi skeptici upozorili su na visoku cijenu sprejova, koji prema njihovom mišljenju nisu odgovarali rezultatima koji su htjeli dobiti za novac koji su platili.

Aquamaris djeluje lagano i vrlo uvjetno. Proizvođač u uputama za uporabu ovog alata odredio je i ograničio granice njegove učinkovitosti.

Formiran na sluznici nakon prskanja preparata, film zaista štiti sluznicu od kontakta s alergenima. Stupanj smanjenja alergijske reakcije ovisi o dva čimbenika:

  • Pojedinačna osjetljivost alergijskih;
  • koncentracija alergena u zraku.

Osim toga, izlučujuće stanice sluznice rade stalno, ažurirajući nosnu tajnu. To dovodi do razrjeđivanja i erozije ektonskog filma. Da ne spominjem činjenicu da osoba kihanje i puše nos, pomažući fizički ukloniti ectoin iz nosa.

Stoga, za produljeni učinak, potrebno je periodično prskati sredstvo iznova i iznova. Proizvođač u Uputama za uporabu Aquamaris Sens ne pokazuje koliko često lijek treba koristiti tijekom dana. U praksi, za jednog alergičara, to će biti dovoljno 1 puta za 2 sata, za drugi - svakih 15 minuta. To treba uzeti u obzir prilikom odlučivanja o upotrebi raspršivača.

Kontraindikacije i nuspojave

Aquamaris Sens je kontraindiciran u sljedećim slučajevima:

  • Djeca do 2 godine;
  • s individualnom netolerancijom.

Neki su potrošači zabilježili nuspojave kao što su:

  • Povećano iscjedak iz nosa;
  • pojava bezgranične nosne zagušenosti.

Treba napomenuti da su ove reakcije rijetke. U većini slučajeva lijek je dobro podnošljiv i ne uzrokuje nuspojave.

Popis jeftinih analoga pripravka

Laboratorij Yadran je jedini farmaceutski proizvođač koji proizvodi ectoin tekući tekući sprej.

Približnim i jeftinijim sredstvima mogu se pripisati brojna rješenja za higijenu nosa:

Gore navedeni sprejevi sadrže pročišćenu vodu uz dodatak morske soli u koncentraciji od 0,65-1,2%. Ovi lijekovi pomažu operirati alergene iz sluznice nosa, smanjiti oticanje, promicati proces regeneracije. Međutim, oni ne ometaju kontakt s podražajima i stoga su manje učinkoviti.

Koji je bolji od Aquamaris Sens ili Akvalor Soft

Mnogi potrošači zainteresirani su za pitanje jesu li Aquamaris Sens analogni u Akvalor liniji proizvoda proizvedenih od strane internacionalne tvrtke Stada. Konkretno, pitaju se što je bolje od Aqualor Soft ili Aquamaris Sens.

Unatoč činjenici da su to apsolutno različiti načini, mi ćemo usporediti njihova osnovna svojstva i parametre.

Tablica 1. Komparativne karakteristike Aquamaris Sens i Akvalor Soft.
AQUA MARIS SENS

Aqua Maris Sens koji je to pokušao?

komentari

Pokušali smo pokušati, ali ne i dijete, ali ja osobno. Moje mačke su alergični, pa me spasio za vrijeme trudnoće, a sad dok sam hraniti, Aqua Maris Sens uvijek u torbi je, u slučaju neočekivanog susreta s Koshak) u uputi ukazuje na to da je on u nos plenochku stvara i alergeni nisu u unutra da biste dobili.

Također smo to propisali u proljeće, kada je počelo cvjetanje. Prema uputama, sa 2 djece let.Vnutri samo prirodnih sastojaka, ništa opasnogo.Osnovnoy komponente ectoine, trošak, a to stvara zaštitni plenochka na sluznici koji sprečava alergeni prodrijeti.

Svidjelo nam se, napravio sam nekoliko pshikasa 15-20 minuta prije odlaska i tiho krenuo.

Hvala ti. I kako se osjećate? Nakon toga, nos se ne osuši, na primjer? Koliko dovoljno?

Pokušao sam na sebi jednom, normalno je za mene, to ne uzrokuje neugodne senzacije. Također su odsutni svrab, suhoća i slično. Dimka se i nije ni žalila ni zbog čega je hodao s užitkom.
Na procvatu cvatu imamo 1,5-2 bočica, ali mi ne stalno sprejamo, već samo kako idemo na ulicu.

Svejedno sam odlučio i nisam se žalio. Hvala vam na savjetu, učinio sam upravo to. Lizok se nije ljutio niti se žalio. Dok cvjetanje još nije završilo, koristimo ga, zaista ne znam koliko boca trebamo, ali prva već do kraja podhidit - hodimo dugo i često.

Molim vas, molim vas koliko je dovoljno stakla? Sada smo Prevalin koristeći 280 doza, po istoj cijeni. ali on je upućen od 6 godina. i želim usporediti koliko će trajati

malo informacija, jer je lijek relativno novo (prije samo godinu dana). Registrirani smo prošle godine, uopće nije bilo recenzija. Uzeo sam ga na vlastiti rizik, prvo sam to pokušao na sebi))) Ne uzrokuje nikakve neugodne senzacije, ne osuši nos. S vremenom sam bio uvjeren da to zaista štiti od alergena, dugo vremena i moja kći i ja smo proveli na ulici i ništa, a ne samo kihanje, kao što kažu.

Sprej nosni YADRAN Aqua Maris SENS za liječenje i prevenciju alergija - opoziv

Aqua Maris i dalje iznenađuje! Mi smo spašeni od alergija do cvatnje bez antihistaminika! Tko i kako se riješiti mučenja novih zbivanja švedskih znanstvenika i malo više o plodovima koji povećavaju alergiju da cvjetaju detaljnije u opozivu.

Već nekoliko godina moja ljetna sreća zasjenila je intruzivna alergija na cvjetanje bilja. Čini se početkom lipnja i može me pratiti prije pada.

Mislim da moja alergija nije najjača, prvo se manifestira češkim kihanjem, zatim su povezani nosni zglobovi i trnci, pa, najnesjednija je za mene tjeskoba kapaka. Oči tako jaka da se jednostavno ne mogu trljati, što uopće ne možete. Ponekad sam se zaboravio i protrljao ih tako da su mi kapci požurili.

Općenito, u trećem stadiju, obično počinjem uzimati antihistaminike. Oni neko vrijeme olakšavaju simptome alergije, ali tijekom ljeta se moram vratiti nekoliko puta.

Općenito, ja stvarno ne volim piti tablete, pa sam čim sam vidio aqua-maryove čari iz alergije u ljekarni, a zatim pročitala upute, nisam se mogla suzdržati od kupnje.

Iako je cijena malo zastrašuje.

CIJENA: 450r.

PODRUČJE: 20 ml.

Muž je bio spreman da me rastrze))).. i zašto sam kupio s njim maaaalusenky flakonchik ovu vodu za 450r.

Dakle, najvažnija je razlika Aqua Marisov osjećaj od svih ostalih aqua marisa.

SASTOJCI:

Ectoin, morska sol, pročišćena voda.

Kakvu vrstu životinje je ovo ekton i kako će nas spasiti od alergija?

No u stvari, dogodilo se čudo. Ili je trava napunila 35-40 stupnjeva topline i zatim oprala kišom (obično u lipnju imamo hladnjak), ali ja sam bio bez alergije od sredine lipnja.

Sve je počelo kao i uvijek, početkom lipnja: kihanje, trzaj i ukočenost. I od drugog tjedna počelo je povezivanje stoljeća. U ovom trenutku kupio sam aqua maris senz. Počeo je posipati kako je napisano u uputama. Najprije sam čistio nos s uobičajenim aqua marisom, a zatim sam isprao osjetila tako da je stvorio zaštitnu ljusku koja sprječava prodor alergena kroz sluznicu. Neophodno je upotrijebiti prije odlaska u zemlju i prirodu, gdje postoji mnogo bilja, kao i noću - iz nekog razloga, noću, stavlja nos i postaje neugodno spavati.

Oči namazane umirujućim krema, ali pomaže samo u početnoj fazi, ako se alergija briše - samo antihistaminici pomažu.
U načelu sam primijetio poboljšanje u nekoliko dana, i tjedan dana kasnije (možda malo više), svi su me simptomi ostavili i još se nisam vratio.

Nisam uzimao antihistaminike ove godine.

Također želim napomenuti da je u programu Malysheva slučajno čula da je slatka trešnja histamina i pojačava alergiju na cvatnju. Naravno, nisam mogao u potpunosti napustiti slatku trešnju. Ove godine sam ga jeli dok mi cvjetanje bilja nije počelo da me mučilo alergičnim. Čak sam i posljednji put osjetio, kao iz drugog dijela slatke trešnje, bio sam zaključan u grlu. Više nisam je jesti, ali sam je uspio jesti))

Možda je to pomoglo u borbi protiv alergija. Upravo u ovom slučaju nećete pogoditi. Alergija je nepredvidiva stvar, ali definitivno sam osjećao utjecaj aqua marisa. Ne znam hoće li pomoći astmatičarima i ljudima s teškim oblikom alergije, ali mislim da je vrijedno pokušati.

instrukcije Primjenjujem dolje, usput, u kontraindikacijama čak i ne postoji trudnoća, samo dječja dob do 2 godine, ali zbog oblika oslobađanja (spreja).

Aqua Maris Sens sprej za alergije

Nasalni sprej Aqua Maris Sens je lijek za liječenje i prevenciju alergija.

Priprema se temelji na prirodnim sastojcima, zbog čega ne uzrokuje promjenu bočice i može se koristiti u liječenju alergijskih reakcija, počevši od dvije godine starosti.

Na koje vrste alergija primjenjuje AQUA MARIS® SENS NASAL SPRAY

Aqua Maris je nazalni sprej i znači da je dizajniran za liječenje alergija koje utječu na gornji dišni trakt.

Glavne naznake njegove upotrebe su:

  1. Alergijski rinitis. Sprej se koristi u ovoj bolesti kako bi se uklonili njegovi simptomi - nosna opstrukcija, svrbež, kihanje, sluznica.
  2. Stvaranje zaštite nosne sluznice od alergena - pelud biljaka, kućna prašina, proteina sline životinja, spore gljiva. Jačanje zaštitne funkcije također je sprječavanje još jedne ponovne pojave alergijskog rinitisa.
  3. Održavanje nosne sluznice u hidratiranom stanju, što ublažava suhoću i nelagodu. Aqua Maris Sens se preporučuje za uporabu u klimatiziranim sobama, na suhom, prašnom i vrućem vremenu, pri radu s kemikalijama.

Koji je lijek?

Sprej za nos Aqua Maris Sens je najnoviji proizvod koji sadrži samo prirodne sastojke. Proizvod ne sadrži konzervanse i druge dodatne tvari, što ga čini sigurno.

Ectoin je biološki aktivna supstanca koju su švedski znanstvenici mogli izolirati od extremofila koji žive u okruženju nepovoljnim drugim mikroorganizmima.

To je ekton koji provodi zaštitnu funkciju i zbog toga nema štetnog učinka na halofilne mikroorganizme.

Na površini sluznice stvara snažne veze s nekoliko vodenih molekula, stvara se posebna hidrokompleks, koji štiti nazalne zidove od prodiranja alergena u njih.

Glavna svojstva ectoin, koja je dio sprej, uključuju:

  • Formiranje u nosu zaštitnog hidrofilnog filma;
  • Sprječavanje vezanja alergena na sluznici;
  • Protuupalno i regenerativno djelovanje na unutarnje membrane nazalnih prolaza.

Uz razvoj alergije, primjena spreja s ectoinom ometa daljnji razvoj alergija i smanjuje već nastale simptome bolesti.

Druga komponenta lijeka Aqua Maris Sens prirodna je morska sol. Pomaže ukloniti iz sluznice nosnih prolaza alergena, čestica prašine i sluzi.

Sadržane u mikroelementima morske soli poboljšavaju djelovanje ciliiranog epitela, pod njihovim utjecajem upalni proces se smanjuje, a sluzni sloj brzo se vraća.

Lijek je dostupan kao spreja i koristi se intranazalno, tj. Za ubrizgavanje u svaki nosni prolaz.

Bočica sadrži 20 ml otopine, raspršivanje se provodi pomoću dispenzora.

Zemlja podrijetla - Njemačka.

Načelo djelovanja lijeka

AQUA MARIS® SENS NASAL SPRAY nakon dodira s mukoznom membranom nosa dolazi u dodir s vodom, a ovaj spoj dovodi do stvaranja tankog zaštitnog filma.

Hydrofoil ne uzrokuje neugodne osjete, ali je tako gusta da alergeni koji pada na njega jednostavno ne ulaze u zid i ne dolaze u kontakt s stanicama.

Da bi se razvio alergijski rinitis, potreban je uzajamni imuni odgovor na stimulans.

Ali budući da alergeni ne prodiru u tijelo, imunološki sustav ih ne percipira kao vanzemaljske organizme.

Ugrađeni alergeni na hidrofilnom filmu zbog dobrog djelovanja ciliiranog epitela postupno se uklanjaju iz nosa.

Da biste ubrzali njihovo uklanjanje može se puhati i oprati, ti se postupci preporučuju alergijskim osobama nakon posjeta prirodnim područjima, ulicama, nakon čišćenja kuće.

Kako koristiti lijek za odrasle i djecu

Sprej za djecu preko 10 godina i svih odraslih osoba preporučuje se prskanje 3-4 puta dnevno. Jedna doza - 1-2 klikne na dispenzer.

Djeca u dobi od dvije ili više godina ubrizgava u istu dozu, ali pod nadzorom odrasle osobe.

AQUA MARIS® SENS NASAL SPRAY treba pripremiti prije prve uporabe.

Da biste to učinili, zaštitni poklopac se uklanja iz boce, aparat se pritisne 2-3 puta, što dovodi do uklanjanja zraka.

Ako je spreja pohranjena u vodoravnom položaju, a da biste vratili njegovu funkciju, boca mora biti pomaknuta u okomiti položaj i napravite što više klikova da biste odvojili lijek od nebulizatora.

Prije upotrebe aerosola, nosni prolazi se trebaju temeljito očistiti.

Daljnji algoritam se sastoji od nekoliko faza:

  • Zaštitna kapa se uklanja iz boce;
  • Bocu treba staviti na takav način da se srednji i indeksni prst nalaze na pištolji za raspršivanje s obje strane vrha raspršivanja. Palac treba držati aerosol odozdo;
  • Glava se nagne prema naprijed, jednu nosnicu prstom stisne;
  • Disanje se provodi nježno kroz slobodni nosni prolaz;
  • Pritisnite prskalicu oštro i dok se ne zaustavi. Ako je sve ispravno, sprej aerosola pada u nosni prolaz. Disanje nije potrebno.

Za navodnjavanje drugog nosa, svi se postupci ponavljaju.

Nakon tretmana, nebulizator pripravka se briše tkaninskim salvete i stavlja se na kapu.

Aqua Maris Sens je dizajniran za individualnu uporabu - za higijenske standarde ne smije se davati strancima.

kontraindikacije

AQUA MARIS® SENS NASAL SPRAY se ne koristi za preosjetljivost na lijek. Lijek kao spreja zabranjen je koristiti do dobi od dvije godine.

Privremene kontraindikacije uključuju nazalnu traumu, kiruršku intervenciju, nosa.

Posebne upute

Lijek nije bio testiran na trudnicama i dojiljama, pa je prije upotrebe ove kategorije ljudi trebalo dobiti savjet liječnika.

Aqua Maris Sens nije zarazna, pa se može koristiti dulje vrijeme i koliko god je to potrebno.

Ako se lijek koristi za prevenciju, tada se navodnjavanje sluznice nosa treba izvoditi 10-15 minuta prije navodnog kontakta sa alergenskom supstancom.

Preporuča se sustavno korištenje raspršenja tijekom cijele sezone cvjetanja za biljke specifične za alergene.

Ako se puše ili ispiru nosni prolazi, treba ih ponovno prskati.

Rok trajanja i uvjeti skladištenja

AQUA MARIS® SENS NASAL SPRAY pohranjuje se na suhom mjestu, temperatura okoline ne smije biti veća od 25 stupnjeva. Podložno poštivanju svih pravila za pohranu, rok trajanja je do tri godine.

Cjelovite upute za uporabu Aqua Maris Sens.

Recenzije

Olesya, Moskva, 26 godina.

"Sprej od alergijskog rinitisa koji se zove Aqua Maris Sens bio je prepisan na našem djetetu od strane alergologa. Preporučio ga je prije posjeta ulici, parku, šumi, tj. Mjestima gdje je njegov sin odjednom kihnuo, zagušljiv nos i curi nos.

Do sada sam ga nekoliko puta koristio, ali zadovoljni smo rezultatom.

Ne može se reći da se Andrei počeo osjećati u prirodi kao obična osoba, ali stanje zdravlja već je razbijeno i savršeno svira nekoliko sati. Hvala ti i liječniku, i tvorcima sprejova. "

Zhanna, Togliatti, 34 godine.

"Mogu reći da sprej s mojim mužem nije pomogao. Oboje smo alergičari s iskustvom i nadali se da će nam lijek u proljeće i ljeto uštedjeti od zagušenja i konstantnog kihanja.

Da, slobodno disanje je obnovljeno, ali samo nekoliko minuta, ne sviđa mi se.

Za ovu cijenu, ovaj lijek ne bi trebao biti kupljen. Ali sprej Avamis je pomogao. "

Natalia, Kursk, 44 godina.

"Prije dvije godine u proljeće, počela sam se brinuti o curenju nosa, koji se očituje svim neugodnim simptomima ove bolesti.

Isprva sam odlučio da je to hladno i da je tretirao sa svim vrstama kapljica i drugih sredstava. Oni samo privremeno olakšavaju stvari.

Mjesec dana kasnije, ti su muţnji trebali ići u polikliniku, gdje su ustanovili da je to alergija i odmah na nekoliko biljaka.

Među ostalim lijekovima liječnik mi je propisao Aqua Maris Sens sprej, ovaj lijek je dobro podnio i nije osušio nosnu sluznicu.

No povezao sam oporavak te godine s općim postupkom. Sljedeće godine situacija se ponavljala, a ja sam počeo koristiti samo ovaj sprej, a on je pomogao.

Ako nisam zaboravio prskati, osjećao sam se dobro cijeli dan. No trebalo je dan ili dva da se "odmori", jer se moja alergija vratila s obnovljenom snagom.

Neugodno je, naravno, da ova bolest imam, ali Aqua Maris mi dopušta adekvatno prenošenje tople sezone. "

Oleg, Belgorod, 35 godina.

"Spray Aqua Maris Spray pomaže mi spriječiti razvoj alergijskog rinitisa na kaputu.

Pas živi sa svojim roditeljima, a ranije nisam mogao ostati s njima duže od dva ili tri sata, a onda sam morao piti antihistaminike.

Sada, s ovim lijekom, mogu se osjećati jako uz životinje cijeli dan. "

Ukratko

Sprej Aqua Maris Sens nije pogodan za alergičare, što potvrđuju liječnici i pacijenti. Ali u većini slučajeva to je učinkovit lijek i može značajno ublažiti patnju pacijenta.

Stoga, prije odluke o kupnji lijeka, konzultirajte liječnika alergologa, saznajte svoju točnu dijagnozu i ponovno pročitajte ovaj članak.

Sredstva za prevenciju i liječenje alergijskog rinitisa

Inovativni alat kako bi se spriječio razvoj alergijskog rinitisa na temelju jedinstvene supstance Ectoin za odrasle i djecu od 2 godine.

Što je
Aqua Maris® Ectoine?

Njegova aktivna komponenta EKTOIN štiti nosnu sluznicu od lijepljenja alergena, što značajno smanjuje vjerojatnost alergijske reakcije.

Ectoin je najnoviji razvoj u području biotehnologije. Ova organska tvar stvara čvrstu vezu s molekulama vode, stvarajući zaštitni film koji sprječava alergene da se naseljavaju na nosnoj sluznici. Stoga je blokiran daljnji razvoj alergijske reakcije i smanjena je težina manifestacija alergijskog rinitisa.

Što je korisno znati o alergijskom rinitisu?

Alergijski rinitis (rinitis) je upala sluznice nosa koja se pojavljuje inhaliranjem alergena i može se pojaviti kao akutna ili kronična bolest. Dodijelite sezonski i tijekom cijele godine alergijski rinitis.

SEZONALNA ALLERGICA

Pojavljuje se zbog netrpeljivosti peluda tijekom razdoblja cvatnje nekih biljaka i odražava se strogo u određeno doba godine. Polen se prevozi vjetrom na znatne udaljenosti. Putovanje u regiju u kojoj alergijske biljke cvjeta može uzrokovati pogoršanje bolesti.

Tri razdoblja, kada se povećava koncentracija peludi u zraku:

  • PROLJEĆE (cvjetanje stabala)
  • LJETO (livadska trava)
  • AUTUMN (trava)

Alligator rhinite alergiju

Uzrok razvoja su alergeni s kojima se osoba konstantno kontaktira. U pravilu, to su alergeni kućanstva: mikroklasteri, životinjska vuna, kemikalije za kućanstvo.

! Kako alergeni nestaju iz okolnog zraka (tijekom kiše, zimi), simptomi postaju slabiji ili nestaju.

Aqua Maris® ectoine

  • Sprječava kontakt alergena s nosnom sluznicom
  • Sprječava daljnji razvoj alergijske reakcije
  • Ima zaštitna i protuupalna svojstva

Djeca od 2 godine i odrasli 1-2 injekcije u svaku nosnicu 3-4 puta dnevno.

Ako je potrebno, može se koristiti onoliko često koliko je potrebno. Kako biste maksimizirali profilaktički učinak spreja za nos Aqua Maris® Ectoin treba koristiti 10-15 minuta prije kontakta sa sumnjivim alergenom ili drugim nadražujućim tvarima.

Prije uporabe Aqua Marisa® Ectein koristi Aqua Maris® Norm ili Aqua Maris® Uređaj za čišćenje i pripremu nosne sluznice. To će postići maksimalni terapeutski učinak.

Aqua Maris nosni sprej® Ectoin treba primijeniti sustavno tijekom cijelog razdoblja aktivnog cvjetanja i prašenja alergenskih biljaka.

Preporuča se ponovno korištenje nosa Aqua Maris® Ectoin nakon svakog čišćenja nosne šupljine (krvarenje ili ispiranje).

Počeo je koristiti, od navike pshikala svaka 1,5-2 sata otprilike. Ali nekako, moj mladić i ja otišli smo u park, nakon što smo tri sata hodali i vratili se kući, otkrio sam da sam ostavio sprej kod kuće. tj za sve to vrijeme nisam ih trebala koristiti! Tko pati od alergija, shvatit će da je to nevjerojatan osjećaj.

Za mene sam zaključio da je Aqua Maris Ectoin samo štapić za trudnice, a ne samo za njih. Tada sam također planirao upotrijebiti ovaj raspršivač jer mi je upotreba bila ekonomičnija, umjesto da se istodobno koristi puno lijekova.

Glavni aktivni sastojak je Ectoin 2 g.

Ectoin - senzacija u području biotehnologije

  • Otkriće švedskih znanstvenika
  • Jedinstvena tvar, koju proizvode posebni mikroorganizmi "ekstremofili" za zaštitu od nepovoljnih okolišnih uvjeta
  • Oblici jake veze s molekulama vode na površini nosne sluznice
  • Izrađuje zaštitni hidrofilij
  • Sprječava vezivanje alergena i "lansiranje" alergijske reakcije
  • Je dokazano protuupalno svojstva
  • Nema kemijskih analoga

Aqua Maris® Ectoin je potpuno prirodan proizvod s visokim sigurnosnim profilom. Prema statističkim podacima, alergijski rinitis kod djece mlađe od jedne godine rijedak je, stoga nije preporučljivo provoditi dodatne studije uz sudjelovanje male djece.

Eliminacija u slučaju alergije znači sprečavanje kontakta sa problemom alergena. Trenutno se industrijska industrija, povezana s uklanjanjem alergena iz stambenih prostorija (prvenstveno grinje prašine kućanstva) uvelike razvila. To su posebni deterdženti, pranje vakuuma, filteri, posebne tkanine za jastučnice i posteljinu, ne dopuštajući alergene. Eliminacija terapija je uklanjanje alergena sa površine sluznice u nosnoj šupljini. U ove svrhe, pranje sa običnom sterilnom vodom nije prikladno. Zbog značajnih razlika u osmotskog tlaka vode i nosne sekrecije može doći do narušavanja stanica sluznice nosa, proces samočišćenja. Za pranje nosna liječnici preporučuju korištenje otopine prirodne morske vode, po svoj osmotski pripravak sličan krvnoj plazmi (Aqua Maris® Norm Maris® Aqua djece Aqua Maris® jezera). Osim mehaničkog uklanjanja alergena, takva sredstva se zasiti s sluznice koristan elemenata u tragovima, štiti i vraćanje lokalnu imunost. Trenutno, eliminacija terapija je preduvjet za sveobuhvatno liječenje alergija.

• Ako morate izaći van ili očistiti kuću, upotrijebite profilaksu Aqua Maris® Ectoin 10-15 minuta prije kontaktiranja sumnjivog alergena. Na nosnoj sluznici stvara neprimjetnu zaštitnu barijeru, sprječava taloženje alergena, što značajno smanjuje vjerojatnost alergijske reakcije.
• Nakon svakog hoda, operite lice i ruke hladnom vodom, mijenjite odjeću da biste dobili osloboditi od peludi ili prašine.
• Uklonite tepisi, zavjese, meke igračke i druge predmete na kojima se brzo nakuplja prašina iz stana.
• Izvršite mokro čišćenje prostorije u kojoj se nalazite nekoliko puta dnevno.
• Ne osušite pranje rublja na ulici, jer se na njemu nakuplja pelud.
• Nemojte započeti kućne ljubimce, jer vuna ima jake alergijska svojstva.
• Tijekom razdoblja cvatnje, nepoželjno je izaći na vjetrovit dan. Ako postaje neophodno da prozračite sobu, visi na vlažnu krpu na prozoru, koja će za neko vrijeme postati prepreka od peludi.

Ectoin je mala molekula i pripada klasi cikličkih aminokiselina. Proizvodi mikroorganizmi ekstremifilima kako bi zaštitili svoj organizam od agresivnih čimbenika okoline (povećana slanost, visoke ili niske temperature). Krajem 80-ih - ranih 90-ih. Dvadesetog stoljeća, otkriće ekstremofili i kasnije otkriće neobične proizvode svog života s neobičnim svojstvima izazvala val interesa u znanstvenoj zajednici i biotehnološke industrije. Trenutno, istraživanja se provode da se potvrdi terapeutski učinak ectoine u dermatologiji (psorijaza tretman), pulmologiju (inhaliranja upale pluća, astmatičnih reakcija), Gastroenterology (Crohnova bolest), i neurologije (dijabetes tip 2 Alzheimerovom i Parkinsonovom bolesti,). Ectoin posjeduje jedinstvena kemijska svojstva, zbog čega je sposobna pružiti zaštitni i protuupalni učinak. Nije toksično i nema sustavni učinak na tijelo. Ectoine ima visok afinitet za molekule vode te je u mogućnosti da se formira na „hidratacija barijere” sluznice nosa, koji štiti i sprječava njegovo destruktivno kontakta s alergenima.

Aqua Maris® Ectoin kombinira se sa svim sredstvima koja se koriste za alergijski rinitis, uključujući i antihistaminike. Dio Aqua Maris ®Ektoin ectoine tvori usku-hidro ectoine na površini sluznice, što ga čini otpornim na alergene i smanjuje ozbiljnost alergijske reakcije. Ispitivanja su pokazala da korištenje ectoine Aqua Maris® u kombinaciji s drugim lijekovima za alergije ima izražen terapijski učinak od korištenja samo jednog antihistaminik.

Aqua Maris® Ectoin nije zarazna. Trajanje uporabe je neograničeno.

Aqua Maris® Ectoin je odobren za uporabu tijekom trudnoće i dojenja. Glavna aktivna tvar - ekton - ne ulazi u krvotok i nema sustavni učinak, ali ostaje na površini sluznice nosa, stvarajući zaštitni sloj i sprečavajući vezu alergena.

Aqua Maris®Ektoin mora se koristiti svaki put kada osobe koje pate od alergijskog rinitisa, planira „susret” s potencijalnim alergen. Sezona peludna groznica to bi trebalo biti učinjeno na dnevnoj bazi, ako ste alergični na kućne ljubimce, pelud, kućanskih kemikalija, ako ste osjetljivi na kućne prašine. Aqua Maris® Ectoin se koristi 10-15 minuta prije kontakta sa sumnjivim alergenom ili drugim nadražujućim tvarima. Učinak traje oko 3 sata. Prije upotrebe Aqua Maris® ectoine isperite nos uz pomoć Aqua ili aqua Maris® Norm Maris® jezeru pripremiti sluznicu za korištenje antialergijski lijek - to će povećati terapeutski učinak.

Aqua Maris Sens: upute za uporabu

Alergijski rinitis je negativna manifestacija imunološkog sustava na određene nadražujuće tvari. Alergen dolazi na nosnu sluznicu i uzrokuje izlučevine, guščicu, svrbež i druge simptome. U takvoj situaciji, Aqua Maris proizvodi dolaze do spašavanja. Ovo je najnoviji razvoj hrvatskih farmakologa, zastupljen je prirodnim lijekovima koji se bore protiv razvoja alergijskog rinitisa i također sudjeluju u prevenciji.

Jedan od učinkovitih lijekova ove marke je Aqua Maris Sens Spray. Ovaj lijek namijenjen je pacijentima koji pate od alergija i ometaju njegov razvoj. Lijek je apsolutno siguran, praktički ne uzrokuje nuspojave, pa se upotrebljava ne samo za odrasle, već za bebe, od dobi od dvije godine.

Upozorenja za uporabu

U takvim se slučajevima koristi nazalni sprej Aqua Maris Sens:

  • Alergijski rinitis, uz iritaciju nosne sluznice
  • Profilaksa rinitisa na pozadini alergijske reakcije
  • Omekšavanje nosnog prolaza, pacijenti koji žive u suhim klimatskim uvjetima
  • S operacijama u nosnoj šupljini.

Struktura pripreme

Nasal Spray Aqua Maris Sens sadrži kao aktivnu tvar Ectoin, jedinstvenu prirodnu tvar koja sprječava prodor alergena. Dodatak je morska sol i pročišćena voda.

Ljekovita svojstva

Lijek ima izražen antialergijski učinak. Ova svojstva određuju sastav ektona lijeka. Liječnici su dokazali da Ectoin može reflektirati alergene, blokirati histaminske receptore, smanjiti kontakt sluznice s različitim poticajima. Prilikom primjene lijeka u nosni prolaz stvara se film koji štiti sluznicu od razvoja alergijske reakcije. Štoviše, spreja jača stanice i stabilizira njihove strukture.

Morska voda, koja dopunjuje lijekove, pomaže u ublažavanju upale, vraćanju sluznice i njihovom pravilnom radu. Također, antiseptička svojstva morske soli mogu ukloniti mikrobe i viruse.

Oblici otpuštanja

Cijena je od 320 do 355 rubalja.

Lijek se nudi u obliku spreja koji se primjenjuje intranazalno. Otopina je prozirna, bez mirisa, u bočici od 20 ml, pakirana u pakiranju kartona.

Način primjene

Korištenje Aqua Marisa Sens sprej djece i odraslih propisuje 1-2 pritiska u svakoj nosnici, 3-4 puta dnevno. Ako je potrebno, češća je ubrizgavanja dopuštena. Bebe se strogo tretiraju pod nadzorom odraslih osoba. Prije uporabe lijeka, trebate napraviti nekoliko udaraca za uklanjanje zraka. Zatim stavite bocu okomito, ubrizgajte atomizator uredno u nosni prolaz i napravite poteze paralelno s inhalacijom. Nakon tretmana bočica mora biti zatvorena posebnom kapicom.

U trudnoći i trbušnom hranjenju

Liječenje Aquamarisom za trudnice i žene tijekom razdoblja hranjenja dopušteno je jer je lijek apsolutno siguran. Ne prodire u tkivo i mlijeko tvari, tako da uopće ne nosi opasnost. Tijekom tog perioda, upute za uporabu lijeka su identične onima opisanim gore.

kontraindikacije

Sredstvo nije propisano za visoku osjetljivost na pripravak, za dijete do 2 godine starosti, kao i za bolesnike s ozbiljnom trakta nosa, nakon operacije i nosa.

mjere opreza

U svrhu higijene, Aquamaris aerosol ne bi trebao biti ponuđen strancima.

Prilikom prijave za upozorenje, prskajte sprej 15-20 minuta prije kontaktiranja alergena.

Prije prskanja, preporuča se puhati nos ili ispirati.

Sustavno prskanje preporučuje se osobama s alergijama tijekom razdoblja cvatnje.

Lijek nije zarazna, u tom smislu prikladan je za dugotrajnu uporabu.

Prije uporabe drugih lijekova i ovog sprejanja preporuča se održati stanku od 15-20 minuta.

Ne utječe na smjer prijevoza i drugih radova, uz veliku koncentraciju pozornosti.

Interakcije među lijekovima

Komunikacija s drugim lijekovima nije fiksna.

Nuspojave

Gotovo da nema negativnih manifestacija, u izoliranim situacijama, lagano paljenje u nosu ili razvoj alergije na komponente droga.

predozirati

Simptomatsko kod visokih doza lijekova nije opisano.

Uvjeti i rok trajanja

Ako je lijek siguran, temperatura zraka ne smije prijeći 25 stupnjeva topline. Rok trajanja nije više od 3 godine.

analoga

Marimer

Laboratorij Gilbert, Francuska

cijena od 200 do 470 rubalja

Marimer je farmakološki lijek koji pomaže vratiti nosnu sluznicu, a također pomaže u borbi s manifestacijama alergija i učincima virusa i bakterija. Sredstvo je prikazano za liječenje upalnih patologija nazofarinksa, alergijskog rinitisa, itd. Djelotvorno je za odrasle pacijente i bebe počevši od 1 godine.

Pros:

  • Može se kombinirati s drugim lijekovima
  • Nije zarazna
  • Nije zabranjeno nošenje bebe.

kontra:

  • Ponekad postoji svibanj biti alergija
  • Visoke cijene.

Morenazal

cijena od 120 do 270 rubalja

Morenal je sigurno rješenje od prirodne morske soli. Lijek je u stanju održavati nosnu sluznicu u normalnom stanju, čuvajući ga od učinaka alergena i različitih mikroba. Osim toga, među pozitivnim učincima lijeka zabilježeni su njezini protuupalni i ponovni učinci. Primijenjeno u slučaju akutnog i alergijskog rinitisa, kroničnih patologija nazofarinksa, adenoida.

Pros:

  • Više obrazaca za otpuštanje
  • Preporučljivo za djecu
  • Prirodna komponenta.

kontra:

  • Moguće su alergijske reakcije
  • Djeca do 1 godine ne mogu.

Sprej Aqua Maris Sens: upute za uporabu 20 ml

Sprej Aqua Maris Sens je lijek koji ne sadrži konzervanse. Sprej se isporučuje bez liječničkog recepta. Propisan je za alergijski rinitis, kako bi se uklonila suhoća sluznice. Dodjeljuje se i odraslim osobama i djecom koja su navršila dvije godine života.

Registracijski broj: RZN 2014/1548 od 04/18/2014

Trgovačko ime pripreme: Aqua Maris Sens

Oblik doziranja: nazalnog spreja

Fotokupiranje sprej za aqua maris osjeti 20 ml, gdje je naznačeno kompozicija

Sprej Aqua Maris Sens: sastav

Sastav po 100 ml:
Ectoin - 2 g, morska sol - 0,9 g, pročišćena voda do 100 ml.
Ne sadrži konzervanse.

Farmakoterapijska skupina: Lijek za nosnu bolest

Farmakološka svojstva
Sprej za nos Aqua Maris Sens je prirodni proizvod koji ublažava simptome alergijskog rinitisa i potiče regeneraciju nosne sluznice oštećene alergenima.

Aqua Maris Sens nosni sprej sadrži kombinaciju ectoin i izotoničnu otopinu morske soli.

Ectoin je biološki aktivna tvar sintetizirana u prirodi halofilnim mikroorganizmima koji mogu postojati pod iznimno nepovoljnim uvjetima okoline (soloneki i drugi).

Ectoine ima snažan hidrofilnih i zaštite stanice svojstva, stabilizira stanične membrane i zaštititi ih od oštećenja agresivnih čimbenika okoliša. Zbog formiranja vodikovih veza, svaka molekula ectoinsa može vezati 4 molekule vode; čime se na površini na sluznicu nosa zaštitne hidro formira sprječava dodir s alergenima stanica sluznice.

Dakle, daljnji razvoj alergijske reakcije je blokiran i težina manifestacija alergijskog rinitisa je smanjena. U tom slučaju alergeni su fiksirani na površinu zaštitnog hidro kompleksa i mogu se učinkovito ukloniti iz nosne šupljine tijekom pranja ili pušenja.

Izotonična otopina prirodne morske soli potiče mehaničko odstranjivanje alergena s površine nosne sluznice, čisti površinu sluznice od nasipanih ulica i kućne prašine.

Mikroelementi i minerali prirodne morske soli poboljšavaju funkciju ciliiranog epitela, imaju protuupalni i restorativni učinak na sluznicu nosne šupljine.

Nije zarazna.

Trajanje uporabe je neograničeno.

Indikacije Aqua Maris Sensa za uporabu

  • simptomatsko liječenje alergijskog rinitisa, kako bi se smanjila težina alergijskim reakcijama kao svrbež, kihanje, curenje iz nosa i nazalne kongestije;
  • zaštita nosne sluznice epitela izlaganjem pelud (vrijeme sezonskih cvjetanja), kućne prašine, i druge značajne uzročne alergene u ispitanika s poviješću alergijskog rinitisa simptoma, za sprečavanje bolesti epizode;
  • sprečavanje suhoće i održavanje fiziološkog stanja sluznice
    ljuske nosa u ljudima koji žive i rade u promijenjenim mikroklimatskim uvjetima (sobe s klima uređajem i / ili centralnim grijanjem, vruće i prašnjave trgovine itd.).

Aqua Maris Sens kontraindikacije

Ne utječe na brzinu reakcije pri vožnji ili radu s drugim mehanizmima.

Sprej Aqua Maris Sens: analozi su jeftinije

Sprej Aqua Maris Sens: doziranje i način primjene

Intranazalno.

Djeca od 2 godine i odrasli 1-2 injekcije u svaku nosnicu 3-4 puta dnevno.

Ako je potrebno, može se koristiti onoliko često koliko je potrebno. Djeca mlađa od 10 godina trebaju koristiti samo sprej pod nadzorom odraslih osoba.

Za maksimalni preventivni učinak Aqua Maris Sens nosni sprej treba koristiti 10-15 minuta prije kontakta sa sumnjivim alergenom ili drugim nadražujućim tvarima.

Sprej za nos nosača Aqua Maris Sens treba se sustavno koristiti tijekom aktivnog razdoblja cvjetanja i prašine alergenskih biljaka.

Preporuča se ponovno korištenje nosa Aqua Maris Sens nakon svakog čišćenja nosne šupljine (krvarenje ili ispiranje).

Prije prve uporabe izvadite zaštitni poklopac i pritišćite prskalicu 2-3 puta kako biste uklonili zrak iz njega. Nemoj odrezati vrh. Ako je funkcija raspršivanja razbijena (na primjer, ako je boca bila u vodoravnom položaju), držite bocu uspravno, pritišćite prskalicu nekoliko puta.

Za higijenske razloge, svaki proizvod treba koristiti samo jedna osoba. Nakon svake uporabe obrišite vrh mlaznice i čvrsto zatvorite.

Nuspojava Aqua Maris Sens

Oblik izdavanja
Za 20 ml u plastičnoj bočici. Jedna boca se stavlja u kartonsku kutiju zajedno s uputama za uporabu.

Fotografija boca sprej od aqua maris sens 20 ml

Uvjeti skladištenja
Skladištiti na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C na suhom mjestu nedostupnom djeci.

Datum isteka
3 godine. Nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti.

Foto pakiranje sprej aqua maris senzor 20 ml, gdje je datum isteka je naznačeno

Uvjeti za dopust iz ljekarni
Bez recepta.

proizvođač:
Jadran JSC Galen Laboratorij 51000, Pulats b / n, Rijeka, Hrvatska

Mjesto proizvodnje:
Stockumer Str. 28, 58453 Witten, Njemačka.

Tvrdnje o kvaliteti proizvoda trebaju biti poslane na adresu predstavničkog ureda JSC "Yadran"
Galenski laboratorij u Rusiji: 119330, Moskva, Lomonosovsky Prospekt, 38, od 30.30, tel./fax (495) 970-18-82, 970-18-83
www.aquamaris.ru

dostava: u Moskvi, tel. (495) 755-93-95 za Saint-Petersburg, tel. 003

Fotokopiranje sprej aqua maris senzora 20 ml, gdje je navedena adresa proizvođača

Sprej Aqua Maris Sens 20 ml sažetak (upute za uporabu) lijeka na fotografijama

Upute za fotografiju za upotrebu Sprej aqua maris osjeti 20 ml, dio 1

Upute za fotografiju za upotrebu osvježavaju aqua maris 20 ml, dio 2

Upute za fotografiju za upotrebu Sprej aqua maris osjeti 20 ml, dio 3

Upute za fotografiju za upotrebu Sprej aqua maris osjeti 20 ml, dio 4

Sprej Aqua Maris Sens: recenzije lijeka

Nedavno sam započeo alergijski rinitis, kao što se ispostavilo, nastao je na cvatu starijih. Prije nisam imao takvu bol. U apoteku farmaceuta preporučuje Aqua Maris Sens. Počeo je uzimati prema uputama, lijek je pomogao eliminirati bolest.

Ekaterina Ryabova, Neftekamsk

Jednog dana moram ići u selo svojoj baki. Dakle, ima ružu, i alergična sam na nju, odmah počnem kihati. Zadnji put sam uzimao još jedan lijek sa mnom, ali nije mi mnogo pomagao. Na forumu sam pročitao da se Aqua Maris Sens savršeno suprotstavlja ovoj bolesti. Pokušao sam, poput pomagala. Nadam se da moja baka, konačno, nemam alergijske manifestacije.

Anastasia Zadorozhnaya, Belovo

Za mene ova priprema ne pomaže ili pomaže pri jakoj kihanja. Imala sam strašnu alergijsku reakciju iz spreja. Sve mi je bilo crveno ispod nosa i užasno ga ješe. Ovdje je "divno" skupo droga, a napisano je i da se može koristiti za djecu u dvije godine. Siromašno dijete koje će probati ovaj sprej!

Irina Sopunova, Kolchugino

Lijek droge, ništa posebno o tome ne vidim. Pomaže malo, vrlo je skupo. Bolje je kupiti pilule za takvu vrstu novca. U mom slučaju, s alergijskim rinitisom, učinio sam to.

Andrey Ivanov, Shchekino

Moje dijete u dobi od pet godina imalo je loše hladnoće, ali takvo da nije mogao disati normalno. Naša je majka već poznavala ovaj lijek, ali otkako smo bili u selu, nisam joj mogao doći do nje. Morao sam kupiti jednostavne kapljice, nisu im pomogle. Zato sam stisnuo dijete dok se ne vratim kući, a naša majka nije kapala njenom djetetu s ovim sprejom. On je dobar u pomaganju i nije zarazna.

Irina Weimer, Omsk

Sprej mi je propisao liječnik da prilagodi funkciju sluznice u nosnoj šupljini. Uzeo sam 2 pshika u svakom prolazu nosa, rezultat mi nije bio drag. Priprema se snažno osuši pripremi, a to nije jako ugodan osjećaj.

Anna Borodina, Almetyevsk

Disgusting sprej koji je izazvao tešku alergiju u mojoj 2-godišnjoj bebi. Moja beba još uvijek ne zna govoriti, ali čim sprejem nos u nos, kaže bo-bo. Zato sam shvatio da lijek u djetetu počinje ozlijediti u nosu i zaustavio ga da ne dade ovaj lijek.

Valeriya Perfilova, Kizlyar

Kako bi se uklonila suhoća u sinusu nosa, počela sam koristiti Spray Aqua Maris Sens. Njegov učinak je, naravno, dobar, ali ovdje se ne uvelike vlaži, točnije, učinak navlaženja ne traje onoliko dugo koliko bih to želio. Otišao sam u ljekarnu i kupio analogiju ovog lijeka, učinak je isti. Vjerojatno, svi lijekovi iz ove serije djeluju sasvim isti, a vrlo je loše.

Alyona Shishkina, Shakhty

Za mene je moj prijatelj preporučio ovaj prekrasan lijek u njezinim riječima. Nadao sam se da će sprej Aqua Maris Sens pomoći da se riješim vazomotornog rinitisa. Ali čim sam pročitao upute, shvatio sam da sprej pomaže samo alergijskim rinitisom, a ne s vazomotorom. Stoga ga nisam kupio. Možda bih ga, ako bih je kapao, pomogao. Ali zapravo ne želim samo trošiti novac, ne znajući hoće li to pomoći ili ne.

Lyudmila Ignatova, Kolchugino

Dijete je mučilo loše hladnoće, pshikala je ovo prskanje 3 puta dnevno. Pomaže neko vrijeme. Stoga sam također morala operirati nos otopinom sode i soli. Nije loše da jedan od tih lijekova nije donio očekivani rezultat.