Search

Kako liječiti alergijski konjuktivitis?

Alergijski konjuktivitis - proces od upalne prirode, koji nastaje u spojnom ljuske (spojnice) očne jabučice, i koji tvore tijelo reakciju na djelovanjem specifičnog alergena.

Sličan sindrom se opaža kod oko 15% ljudi, uglavnom su pogođeni mlađom generacijom. Većina bolesti je povezana s drugim vrstama alergijskih manifestacija. Zbog toga se konjunktivitis uzrokovan alergijom tretira upotrebom složenih tehnika gdje je važna točka određivanja specifičnog stimulansa koji je izazvao reakciju.

Alergijski konjuktivitis: liječenje kod odraslih

U liječenju konjunktivitisa s alergijama koriste se posebni lijekovi, čiji glavni dio karakterizira imovina koja suzbija histamin. Takva sredstva nazivaju se antihistaminicima. Tableti su obično neučinkoviti u ovom slučaju. Imenovanje lijekova u tabletama može se pojaviti s drugim aktivnim alergijskim manifestacijama. Kod konjunktivitisa, najbolje rješenje je korištenje kapi za oči.

Druga grupa lijekova koji se koriste za suzbijanje alergijskog konjunktivitisa su agensi čija je osnova izvedena iz derivata kromoglicne kiseline. Ti lijekovi izravno blokiraju rad mast stanica odgovornih za proizvodnju histamina. Nekoliko takvih lijekova treba poduzeti isključivo liječnički recept.

U određenim slučajevima (uglavnom u starijih osoba), oči se mogu sušiti. U tom se slučaju preporučuje korištenje posebnih pripravaka za zamjenu tekućine za suzu.

Osim toga, također se koriste protuupalni lijekovi (nesteroidni). U većini zanemarenih situacija, korištenje kortikosteroida dopušteno je, međutim, pod uvjetom da liječnik propisuje i liječnik strogo nadzire stanje bolesnika. Ovaj oprez povezan je s rizikom hormonske terapije u alergijskom procesu da aktivira djelovanje histamina na druge organe.

Liječenje može biti komplicirano ako se otkrije dodatna infekcija. Postoji slično povezano s slabljenjem očne membrane - njezina struktura postaje upaljena i postoji iritacija koja doprinosi prodiranju infekcija. Osim toga, histamin utječe na širenje krvnih žila - oni postaju propusniji. To dovodi do rizika od infekcije. Iz tog razloga, tijekom razdoblja bolesti potrebno je pažljivo pratiti pravila higijene.

Pripreme prve generacije

Antialergijski lijek, koji uključuje loratadin. Lijek se propisuje ne samo za alergijski konjuktivitis, već i za kroničnu idiopatsku urtikariju, rinitis, kao i za rinorreju.

Lijek koji pripada skupini blokatora histaminskih Hl receptora. Ima širok spektar djelovanja, imenovan je kao složena terapija alergijskog konjuktivitisa, košnica, rinitisa.

Medicinski antialergijski lijek, koji ima žućkastu boju. Propisan je kao liječenje alergijskog konjuktivitisa, rinitisa, rinoreje. Lijek se isporučuje bez liječničkog recepta.

Lijek, koji u svom sastavu ima cetirizin dihidroklorid. Lijek je u stanju spriječiti razvoj edema, nema sedativni učinak na pacijentovo tijelo. Također, lijek ima dobar antipruritic i antieudativni spektar djelovanja.

Ima dobar antipruritic učinak. Propisan je za alergijski konjuktivitis i rinitis. Lijek ne uzrokuje sedaciju.

O liječenju alergijskog rinitisa pročitajte ovdje.

Pripreme treće generacije

Lijek koji pripada antihistaminicima. Lijek brzo sprječava proizvodnju protuupalnih citokina, a tablete pomažu u suzbijanju bronhospaznih reakcija. Su propisane za alergijski konjuktivitis.

Lijek ima svijetlo narančastu boju. Propisan je kao složen tretman za alergijski konjuktivitis ili rinitis.

Lijek koji nema snažan sedativni učinak na tijelo. Lijek se odnosi na antihistaminike, propisane za rinitis i alergijski konjuktivitis.

Lijek ima izražen anti-alergijski, kao i antihistaminski učinak. Tablete se brzo apsorbiraju u probavni trakt. Dodjeljivanje kao složeno liječenje alergijskog konjunktivitisa, rinitisa, s teškim kihanjem, suzama, osipima ili Quinckeovim edemom.

Lijek je propisan za oralnu primjenu. Oslobađa se bez liječničkog recepta, nema izražen sedativni učinak. Propisan je kao tretman za košnice, alergijski konjuktivitis.

Temeljni antihistaminici

Antialergijski lijek, koji je propisan za kihanje, alergijski rinitis ili konjunktivitis. Također, lijek se može koristiti u slučaju teških zagušenja u nosnoj šupljini.

Lijek, koji u svom sastavu ima jaku aktivnu tvar, naime Levocabastin. Sprej pripada grupi antikanceranata, propisano je kao liječenje alergijskog konjunktivitisa.

Lijek koji ima širok raspon djelovanja. Lijek ima svijetlo žutu boju, propisano je za alergijski konjuktivitis, kao i sezonsku groznicu.

Derivati ​​kromoglikanske kiseline

Lijek ima aktivni sastojak kromoglitsievuyu kiseline, tako da kapi kada se progutaju na sluznici apsorbiraju neznatno. Lijek je propisan za alergijski konjuktivitis.

Lijek koji se koristi za sprečavanje alergijskog konjunktivitisa. Lijek se može koristiti kao tretman za alergijski rinitis.

Pripravci kortikosteroida

  • Dexametazon, kapi - lijek ima izražen učinak. Ima protuupalni i antialergijski spektar djelovanja. Lijek je propisan za očne bolesti.

Za liječenje konjunktivitisa rada neće biti, ako je ispravno uspostaviti nadražujuće tvari i odabrati optimalni lijek u skladu s dobnom kategorijom. Zato biste trebali isključiti samodijagnostiku, otići do oftalmologa i zatim započeti liječenje.

Alergijski konjuktivitis: liječenje u djece

Djeca mlađa od 3 godine uglavnom utječu na konjunktivitis kod alergija. Na prvom mjestu, kao iu slučaju odraslih, potrebno je precizno odrediti alergen koji je izazvao takvu reakciju. U tu svrhu, dijete mora proći posebnu analizu - uzima vensku krv, čija će studija odrediti poticaj koji je izazvao konjunktivitis.

Kao što pokazuje praksa, krivica je alergeni reda kućanstva, uključujući kosu i čestice prašine, kao i neke prehrambene proizvode: agrumi, orašasti plodovi i med. Na istom se popisu pojavljuje pelud različitih biljaka.

Kod identifikacije specifičnog alergena ili njihove kombinacije potrebno je poduzeti mjere da se eliminiraju čimbenici koji okružuju dijete. Vjerojatno trebate dati ljubimcu prijatelja, mijenjati jastuke s pernatu podlogu na jastucima od sintetona ili vate, svakodnevno vježbajte mokro čišćenje i izvadite iz prehrane štetne hrane. To je jedini način da se riješite alergijskih reakcija.

U terapijske svrhe, kod alergijskog konjuktivitisa kod djece, aktivni su takvi lijekovi:

  • Stabiliziranje mastocita;
  • Antihistaminsko djelovanje. Djeca mlađa od dvije godine preporučuju se za uporabu lijeka u obliku kapljica / sirupa. Starija djeca i odrasli mogu uzeti pilule;
  • Kortikosteroid. Koristi se u iznimnim slučajevima s teškom bolesti ili s neučinkovitosti drugih lijekova, zbog inherentnih nuspojava.

Dob od 2 godine

Dob od 2 do 4 godine

Lijek, koji je stabilizator membrana mastocita. Propisan je za alergijski konjuktivitis. Optika također može imati membranski stabilizirajući učinak na organizam djeteta. Otpušten je bez recepta od liječnika.

Lijek ima izražen antialergijski učinak. Lijek nema vazokonstriktor, kao i antihistaminski spektar djelovanja.

Lijek nema izražen učinak na tijelo. Agent brzo sprječava otpuštanje histamina, leukotriena. Propisan je za alergijski konjuktivitis, bronhijalnu astmu i bronhospastički sindrom.

Lijek se propisuje samo u djetinjstvu kod alergijskih bolesti očiju. Učinak lijeka dolazi nakon instilacije u 20 minuta. Lijek ima širok popis nuspojava, pa je prije uporabe potrebno konzultirati liječnika.

Dob od 5 godina

  • Hi-Krom, kapi
  • Dexametazon, kapi (prema liječniku)
  • Levocabastin, kapi
  • Azelastin, raspršivanje

Lijek koji usporava degranulaciju mastocita. Propisan je za alergijski rinitis i konjunktivitis. Sprej se isporučuje bez liječničkog recepta.

Dob 6 do 12 godina

Antihistamin, koji ima širok spektar učinaka. Propisan je kao kompleksan tretman za alergijski konjuktivitis ili rinitis, kao i za pogoršanje peludne groznice.

Dob od 15 godina

  • Telfast, tablete
  • Dexametazon, kapi
  • nedokromil

Trajanje terapije i doziranje propisuje liječnik, uzimajući u obzir složenost stanja, dobne podatke i težinu dotičnog djeteta. Na temelju početka rane terapije, a lakoća bolesti će ovisiti, rizik od komplikacija će biti minimiziran.

Alergijski konjuktivitis: liječenje narodnim lijekovima

Jedna od narodnih metoda zahvaljujući kojoj je moguće kratkoročno liječiti konjunktivitis, koja je nastala na bazi alergije, jest biljka žlijezde koja posjeduje prirodna ljekovita svojstva.

Vrlo je lako pripremiti ljekovitu smjesu: kuhana voda se prelije tri žlice kuhinjskog kapka, zatim se tekućina ponovo kuha, a pet minuta juha se infuzijom niskom toplinom. Kada se infuzija zagrije, filtrira se. Liječenje se obavlja ispiranjem očiju ili primjenom kompresije na bazi decocije.

Kao temelj za kapi za oči koristite med. Da bi to učinili, uzgaja se u toploj vodi (kuhano) brzinom od 2: 1.

U slučaju da postoji purulent iscjedak s konjunktivitis, infuzija pripremljena na bokove psa ruže može pomoći. Pripremljene su 2 čajne žličice kukova ruže. Izlijevaju se kipućom vodom i inzistiraju na pola sata. Dobivena infuzija se koristi kao losion za oči.
Također za komprese su infuzije iz: kukuruzni, kopriva, kalendula i trbuha (bilje se uzimaju u jednakim dijelovima). Biljnu zbirku ulijeva se kipućom vodom i inzistiraj na 30 minuta.

Antiupalna svojstva za oči imaju kapljice napravljene od soka lišća biljke aloe kuće. Sok treba razrijediti vodom (uzmi samo kuhano), u omjeru od 1:10. Tekućina se koristi za pranje oboljelih očiju. U jednom danu morate obaviti 4-5 postupaka.

Također savršeno neutralizira bakterijsku infuziju, napravljenu od marigula. Za to se koriste cvjetovi biljke. Suncem osušeni cvjetovi (dvije žličice) izlijevaju se čašom kipuće vode i inzistiraju na maloj vatri pola sata. Kada se infuzija zagrije, nekoliko puta dnevno se koristi za pranje upaljenog konjunktivitisa očiju.

Kompresija, pripremljena na osnovi čaja, ima opuštajući i umirujući učinak, može ukloniti crvenilo na očima i peckanje. Da biste to učinili, nekoliko preklopljenih slojeva zavoja umočeno u toplu otopinu jakog čaja, lagano izbrazdano i naneseno kao kompresija na oči. Potrebno je oko 20 minuta za držanje kompresije. Postupak se provodi najmanje pet puta dnevno. Ako se konjunktivitis očituje u djeteta, zeleni čaj treba koristiti kao temelj kompresije. Mora biti bez aditiva za aromu.

Dobar učinak s konjunktivitisom poznat je i za čaj od borovnica. Za pripremu ovog čaja uzeti žlicu bobica i preliti ih kipućom vodom. Zatim ih trebate držati na maloj vatri oko pola sata. Ovaj čaj je pijan svaki dan.

Alergijski konjuktivitis: liječenje. Recenzije

Moje dijete, igrajući se u pješčaniku, okrenula je kantu, a pijesak ga je pogodio u oku. Došli su kući, oprani pod vodom. Zatim, prema večernjim satima, oči su bile natečene, jako zalijevane i malo oteklina je otišla. Kapala sam joj kapljicama Tobrexa. Ali sljedećeg je jutra pogoršalo. Otišli su do oculista koji je rekao ili rekao, što je to alergijski konjuktivitis. A s kapljicom Tobrexa samo su bili kontraindicirani, pa su uzrokovali tako snažno oticanje. Pisalo nam je da kapi Ophthalmoferon. Počeo se kapati, poboljšanje se dogodilo nakon 2 dana. I tjedan dana kasnije, potpuno su zaboravili da postoji očni edem.

Vera Lermontova, Volgograd

Nakon obilaska botaničkog vrta, moje oči počele su ogrebotine, razdvojene su. Sutradan ujutro vidjeli su da su vrlo crveni, ali ne pucaju krvne žile. Otišao sam do oculista, ali poslao me do alergičara, gdje sam bio razjašnjen nakon dijagnoze - bio je alergijski konjuktivitis. Imaju registrirane kapi Floksazil. Crvenilo je prošlo ili se dogodilo nakon primanja tih kapi, ali je svrbež ostao. Jako se nije pomoglo. Uzeo sam sebi tablete od alergija.

Yaroslav Savelyev, Nizhny Novgorod

Ranije alergije nikad patio, ali nakon što je drugi kupio kaktus, koji je procvao vrlo lijepo, počeo sam svrbež u očima, crvenilo, pa čak i nos je punjena, jednom mislio alergijsku reakciju i otišao u allergist. Kupio je ili kupio kapljice Montevizina, brzo su uklonili ili su uklonili nelagodu prema mišljenju, i prošao je ili se dogodio zalozhennost. Ipak, oči su bile crvene. Od cvijeta se morao riješiti i piti više pilula za alergije.

Valery Zlobin, Guryevsk

O činjenici da sam počela alergijski konjuktivitis, otkrio sam da sam promijenio posao i otišao u rudnik. Kao što se ispostavilo, alergična sam na pasminu. Isprva sam mislio da su moje oči crvene, suze i svrbež - to je tek nakon što sam pokušao prati čađu sapunom. Ali onda su se počele nabubriti, a ja sam otišao do liječnika. Prije sam kupio Floxal kapljice, pomogli su, ali privremeno. A onda su mi savjetovali Okomistin, bili su bolji od prethodnih. Dok pomaže.

Elena Taranenko, Soči

Od alergijskog konjunktivitisa preferirao sam kap Allergodil, pristupili su mi i koristim. I moj prijatelj nakon toga pada u stanje oči, pogoršalo se, kome to odgovara, očito.

Olga Karimova, Kolchugino

Prvi put sam donio kući mačiću u životu. I započeo sam alergijski konjunktivitis iz kaputa. U mom ormaru lijekova bilo je kapljica Sulfacil Natriuma, a činilo se da im je pomoglo, ali ne znam je li dugo. Budući da pozitivne recenzije nisu čuli mnogo.

Rinat Ignatenko, Rostov-na-Don

Njegova supruga odlučila se ugodno i dati joj maskaru, sjene. Sad ima alergijski konjuktivitis iz mog poklona. Oči crvene, slično vampiru, tekuće suze, sada potpuno bez kozmetike idu. Oči joj pomiješala nekom vrstom masti, ne sjećam se imena, već sam samo pogoršala. Oculist je propisao kapljice Albucida, bez utjecaja. Tada je kupio Floksal, pomogao, ali 2 sata, a onda su svi simptomi vratili, a započela je strašna svrbež u očima. Sada kaplje kapi Ophthalmoferon. Do sada, samo pozitivan učinak.

Kristina Fefilova, Moskva

Dugo sam pokušavao izliječiti alergijski konjunktivitis s kapljicama, pokušao mnogo, ali učinak je bio privremen, a onda se zaustavio. Liječen sam samo s alergijskim pilulama.

Konjunktivitis /

konjunktivitis - upala sluznice oka (konjunktiva), uzrokovana najčešće alergijskom reakcijom ili infekcijom (virusni, rjeđe bakterijski).

Razlikovati adenovirus (pharyngoconjunctival groznica), enterovirus, herpes, bakterijski, klamidije, alergijski, akutni i kronični konjunktivitis. U odraslih osoba, 85% slučajeva konjuktivitisa uzrokovano je adenovirusima i samo 15% bakterija; kod djece, bakterijski i adenovirusni konjunktivitis pojavljuju se na istoj frekvenciji.

blefarokonjuktivitis - kombinacija konjunktivitisa s blefaritisom (upala kapaka).

keratokonjunktivitis - kombinacija konjunktivitisa s keratitisom (upala rožnice).

episcleritis - upalni proces koji ide na isti način kao konjunktivitis, ali bez izlučivanja iz očiju i suzenja.

Conjunctivahalasis prvi je put koristio dr. Hughes 1942. godine kako bi opisao nabore konjunktive na granici očne jabučice i rubu donjeg kapka. Najčešće ova patologija utječe na oči i javlja se u starijih bolesnika. Stupanj simptoma u različitim fazama bolesti varira od asimptomatski do znatnog bola, nadraživanje očiju, u prisutnosti supkonjuktivalno krvarenje, razvoj epiphora, sindrom suhog oka „” ivozniknoveniya čireva.

adenovirusni konjunktivitis - virus se prenosi kapljicama u zraku. Bolest se javlja u obliku epidemijskih epidemija uglavnom u dječjim skupinama (vrtići, škole).

akutni konjunktivitis - patogeni: štapić Koch-Wicks, štapić Morax-Axenfeld, pneumokok, gonokoki, streptokoki, stafilokoki. Općenito, postoji egzogena infekcija konjunktive, autoinfekcija je moguća. Predisponirajući čimbenici uključuju hlađenje ili pregrijavanje tijela, opće slabljenje, konjunktivna mikrotrauma, miopija, astigmatizam i prenosive infekcije. Koch-tjedana konjunktivitis (upalu očiju) prenosi preko kontaminiranih ruku pacijenta i zaraženim objektima daje izbije i najčešće u ljetnim mjesecima kod djece koja žive u zemljama u vrućim klimatskim uvjetima. Konjunktivitis uzrokovan gonococcus (blennoreyny konjunktivitis), javlja u dojenčadi tijekom prolaza glave kroz porođajni kanal majke pate od gonoreje. Za razliku od akutnog konjunktivitisa, konjuktivitis uzrokovan Morax-Aksenfeldtovom štaglicom razlikuje subakutni ili kronični tijek i povlaštenu lokalizaciju u kutovima oka jaza.

kronični konjuktivitis - dugodjelujući vezivnom nadražaj (prah, dim kemijskih nečistoća u zraku), nedostatak vitamina, metabolički poremećaji, kronične ozljede nazalne putove i suzna ametropia.

alergijskog konjunktivitisa - alergijska upala konjunktive očiju, koja se manifestira crvenim očima, oteklima kapaka, svrbež, suzenje, fotofobija.

Kapi za oči Alcon Tevdodeks (TOBRADEX) - opoziv

Vrlo pomaže kod alergijskog konjuktivitisa kod djeteta!

Dijete prije više od pola godine imalo je bolne oči. Pa, kao pacijenti, često ih je ogreškovao, stalno je rekao da ih ne povređuju, ali često su trepnuli. Nisam znao što da radim, imao sam sreću vidjeti oftalmologa i poslao me u regionalnu bolnicu, jer nemamo nikakvih instrumenata u bolnici da pogledamo na naše oči.

Tamo je dijete s alergijskim konjunktivitisom dijagnosticirano i pripisano je mnogo kapljica i tableta. Među svim kapljicama bilo je i ovih, Tebridex. Potrebno ih je gubiti četiri puta dnevno, svaka četiri sata, i svako oko po kapi. Nakon njih, minutu ili dvije kasnije, drugi će kapati i tako dalje.

Ove kapi uopće ne peče, dijete nije plakalo, kapi se ne gori, nakon čega se oči ne bore, jer sam se i sam provjerio. Gledajte ih je normalno, a dijete nakon instilacije samo je gledalo crteže bez poteškoća.

Na štetu cijene, kapi nisu mi jeftina, ali što možete učiniti, morala sam kupiti. osim toga, nisam ih upoznao u našem gradu i moram ih zapovijediti da ne idu opet u provincijski grad u nekom drugom gradu. Minus u tim kapljicama također je, nakon otvaranja boce, mogu se koristiti samo mjesec dana, tako da su dripped 10 dana i morali biti bačen daleko. Pa, ovdje je snimljena fotografija kako bi napisala recenziju.

Lako je kapati, prorezali smo rupu na poklopcu, pritisnite dolje na dnu i sve je jednostavno i jednostavno. Nakon njih, kao i nakon drugih kapi, sve je dobro prošlo i dijete nije imalo alergije. Preporučit ću, ali, na inzistiranje liječnika.

Kako liječiti alergijski konjunktivitis

Opća alergizacija stanovništva Rusije, a ne samo naše zemlje, zastrašuje se svojim agresivnim širenjem. Danas je teško naći nekoga tko bi barem jednom nije doživio nikakvu alergijsku reakciju - hranu, prašine, alergije na životinjsku dlaku, na cvjetnica, lijekove, kućanstvo i kozmetičke, miris kemikalija, alkohola, sunca i još hladno,

Alergije se mogu očitovati na koži osobe i razmišljati o funkcijama dišnog sustava, na probavnom traktu, koji se manifestiraju kao curi i nos i alergijski konjuktivitis. Liječenje alergije je vrlo težak zadatak, jer je mehanizam alergije kompliciran, medicina još uvijek ne može ispraviti promjene koje su se dogodile u imunološkom sustavu, ali samo može ublažiti simptome njezinog tijeka. Dakle, i nego liječiti alergijski konjuktivitis?

Alergijski konjunktivitis je jedna od varijanti alergijske reakcije tijela na vanjske podražaje. U alergijskom konjunktivisu simptomi mogu biti: sezonski ili trajni (tijekom cijele godine). Bolest može biti akutna, subakutna ili kronična. U alergijski konjuktivitis, liječenje se sastoji od 3 osnovna načela: izolaciju od liječenju alergije kapi za oči - stabilizatori mastocita, antihistaminici, u jako teškim slučajevima, kortikosteroid kapi imunoterapija. Antihistaminici su alergijske pilule. Alergijski konjuktivitis kod djece i odraslih može odvijati u sljedećim oblicima: Lijek Pollinozny konjunktivitis konjunktivitis konjuktivitis Kronični alergijski konjunktivitis kod odraslih - atopijski Keratoconjunctivitis.

Simptomi alergijskog konjunktivitisa kod djece

U kontaktu s alergenom, težina simptoma alergijskog konjunktivitisa izravno ovisi o koncentraciji alergena i reakciji tijela. Stoga je reakcija neposredna - unutar pola sata ili odgođenog 1-2 dana.

Najčešće, alergijski konjuktivitis se javlja zajedno s alergijskim rinitisom, to jest crijevnim noznim, kihanje koje nadražuje oči. Postoji suvišno suzenje, gorenje u očima, ispod kapaka, svrbež. Djeca neprestano vrebaju oči nego izazivaju spajanje sekundarne infekcije, pa često oftalmologi preporučuju i antimikrobne masti i kapi u dugom nizu alergijskog konjunktivitisa kod djece. Svrbež može biti toliko intenzivan da prisiljava dijete ili odraslu osobu da brišu oči beskrajno. Na sluznici se mogu pojaviti mala folikula ili papila. Dodjela iz očiju najčešće su prozirna, mukoza, rjeđe končanica, viskozna. Kada je sekundarna infekcija pričvršćena, gnojno iscjedak detektira se u uglovima oka, osobito nakon spavanja. Također dijete žali suhoće mucnih očiju, osjećaj pijeska u očima, postoji fotofobija. Budući da je proizvodnja suza smanjena, a konjunktiva je atrofirana (posebno kod odraslih i starijih osoba), bol i rezanje neugode nastaju kada se oko kreće. Ponekad djeca imaju suprotno povećanje proizvodnje izlučivanja suza, obično na samom početku bolesti. Kod djece i odraslih dolazi do umora očiju, crvenila oba oka.

u tijekom cijele godine alergijski konjunktivitis dijete ili odrasla osoba stalno suočen s alergenom, najčešće je to kućanskih kemikalija, prašine za kućanstvo (vidi. na alergiju prašine) ili vune domaćih životinja-mačke, pse, zečeve, glodavce, papiga pero.
u periodni, sezonski alergijski konjuktivitis, simptomi se pojavljuju samo u određenom vremenu - razdoblja cvjetnica.
u kontakt konjunktivitis razvoj bolesti izaziva rješenja za kontaktne leće, kao i korištenje kreme, masti, kozmetike od strane djevojaka i žena.

Prije početka određenog tretmana, potrebno je točno postaviti alergen, to nije uvijek lagan zadatak. Često samo jedan oftalmolog ne može pomoći pacijentu, tako da biste također trebali kontaktirati dermatologa i alergologa kako biste utvrdili alergen koji je postao uzročnik neodgovarajuće tjelesne reakcije.

Dolje su u tablici vrste alergijskog konjunktivitisa, simptoma karakteristične za svaku vrstu, dobnu kategoriju pacijenata sklona konjunktivitisu.

Sibmama - o obitelji, trudnoći i djeci

Alergijski konjunktivitis

Vaša poruka laso »Uto srp 20, 2010 10:12

Vaša poruka excimer »Čet srp 22, 2010 4:13 pm

Vaša poruka laso »Thu Jul 22, 2010 9:01 pm

Vaša poruka excimer »Fri Jul 23, 2010 2:49 pm

Vaša poruka laso »Tue Jul 27, 2010 9:18 pm

Vaša poruka excimer »Sub srp 29, 2010 6:02 pm

Vaša poruka laso »Thu Jul 29, 2010 2:29 pm

Vaša poruka Mari-Etta »Wed Feb 15, 2012 10:41 am

Vaša poruka excimer »Wed Feb 15, 2012 5:56 pm

Liječenje alergijskog konjunktivitisa kod odraslih - savjeti oftalmologa

Pozdrav, dragi čitatelji i čitatelji! Alergijski konjunktivitis je stanje u kojem je vezivna ljuska oka upaljena.

U mnogim slučajevima, ova očna bolest se razvija paralelno s ostalim alergijskim bolestima, što značajno komplicira mogućnost dijagnoze u početnim fazama.

Alergijski konjunktivitis kod odraslih može proizaći iz reakcije očiju na nošenje kontaktnih leća, uzimanje određenih lijekova, alergija na životinje itd. Posebnost ovog neugodnog oblika patologije je poraz oba oka odjednom.

Danas ću vam reći o načinu modernog oftalmologije.

Koji čimbenici izazivaju razvoj alergijskog konjuktivitisa i kako se bolest manifestira?

Dodijelite sljedeće čimbenike koji izazivaju pojavu konjunktivitisa alergijskog podrijetla:

  1. Kućanstva. Za ovu prvu skupinu alergena smatra se kućanstvo sve poznate prašine, grinje, pera, dolje itd.
  2. Epidermalnog. Vuna od raznih životinja, perje ptica, stočna hrana za ribu.
  3. Pelud. Najsnažniji alergeni su biljni pelud, čije cvjetanje počinje u proljeće, a pepelica od topola.
  4. Kemijski. Sredstva za pranje, prašak, parfem, osvježivače zraka, kozmetika itd.

Znakovi alergijskog konjunktivitisa očituju se kao:

  • nepodnošljivo svrab i peckanje u očima;
  • povećane suze;
  • upala i crvenila konjunktive;
  • sluzav ili purulent iscjedak;
  • brzi vizualni umor;
  • povećana osjetljivost na svijetle izvore svjetlosti.

Još jedan jasan znak, koji ukazuje na alergijski konjuktivitis, je edem u donjem vjeđicu. Pored ovih simptoma, pacijent može biti kašljanje. U akutnom obliku bolesti simptomi su izraženi, a kronični alergijski konjunktivitis nastavlja mirnije (traje 6-12 mjeseci).

Simptomi ove oftalmološke patologije pojavljuju se neposredno nakon kontakta s alergenom, koji brzo prodiru u mukozne oči, što dovodi do upale.

Koja je osnova za liječenje očne patologije?

Proces liječenja alergijskog oblika konjunktivitisa je prilično dug. To je zbog ne samo problematične dijagnoze problema u ranim fazama razvoja, već i činjenice da lijekovi koji se koriste tijekom terapije nemaju odmah željeni učinak.

  • otkrivanje i uklanjanje alergena;
  • lokalna i desenzibilizirajuća terapija;
  • simptomatsko liječenje;
  • imunoterapija;
  • prevenciju sekundarnih infekcija i komplikacija.

Zahvaljujući ranoj dijagnozi bolesti i kompetentnom tretmanu, možete se riješiti alergijskog konjuktivitisa i ukloniti njegove simptome (obično traje oko 12-15 dana).

Prvi je korak utvrditi uzrok, prema kojemu je započela upala u očima i stupanj oštećenja konjunktive. U budućnosti je potrebno isključiti kontakt s alergenom, ako je moguće, ili koristiti antialergijske lijekove, koje će propisati liječnik.

Koji lijekovi su propisani za alergijski konjuktivitis?

Uz izražen tijek bolesti, liječenje treba odmah početi.

Nakon što je stručnjak za oči ustanovio točan uzrok koji je izazvao početak upalnog procesa, on će propisati terapiju lijekovima koja propisuje uzimanje pilula, kapi za organe vida i pomasti za uklanjanje upale.

Liječenje alergijskog oblika konjunktivitisa provodi se uz pomoć sljedećih skupina lijekova:

  1. Antihistaminici. Pacijenti koji pate od ove bolesti propisani su antihistaminici druge generacije (Claritin, Cetrin, Kestin) i treću generaciju (Erius, Xizal, Telfast). Uzmite 1 tabletu dnevno 2 tjedna. Ako je potrebno, tijek liječenja može se produžiti na 2-3 mjeseca. Ovi antihistaminici imaju blagotvoran učinak na cijelo tijelo, sprečavajući alergijske manifestacije.
  2. Temeljni kortikosteroidi. Upozorenje u svrhu ove farmakološke skupine lijekova jaka je upala i teške komplikacije koje se razvijaju na pozadini ove vrste konjunktivitisa. Oni su imenovani u slučaju da upalni proces ne prolazi nakon uzimanja drugih lijekova.

Ova skupina lijekova predstavljaju steroidne masti i kapi koji sadrže aktivne tvari kao što su deksametazon i hidrokortizon. Prije uporabe posavjetujte se s liječnikom, jer su navedeni lijekovi hormonski.

  • Antiseptici, antibiotici. Za liječenje alergijskog konjunktivitisa često se koriste masti koje sadrže antiseptik (na temelju tetraciklina, gentamicina i eritromicina). Uz njihovu pomoć, moguće je spriječiti širenje mikroba.
  • Imunomodulatora. Lijekovi ove skupine propisuju se za kroničnu bolest. Najpopularniji lijek je Histaglobulin (u obliku injekcija).
  • Reparanti (za obnavljanje konjunktive). Kako bi se uklonili učinci alergijskog keratisa, propisani su lijekovi koji imaju iscjeliteljski učinak. Uz njihovu pomoć, moguće je obnoviti oštećena tkiva oka i eliminirati posljedice bolesti (čireve konjunktivitisa, itd.).

Izvrsna je priprema gel za oči Solcoseryl, koji se mora koristiti u roku od 1-2 tjedna nakon uklanjanja simptoma konjuktivitisa. Ovaj gel potiče aktivaciju metaboličkih procesa na staničnoj razini, što značajno ubrzava proces vraćanja oštećene strukture očnih tkiva.

Popis kapljica oka preporučenih od oftalmologa za liječenje bolesti

Na pitanje kako liječiti alergijski konjuktivitis, većina oftalmologa će odgovoriti da se prvi alergeni moraju ukloniti, a tek nakon toga moći će se početi konzervativni tretman.

Jedan od najpopularnijih lijekova za liječenje ove bolesti je kapljica oka.

Ovdje se nalazi popis najdjelotvornijih kapi kod konjunktivitisa kod djece.

Pozivam vas na vrste kapljica koje preporučuju kvalificirani oculistici za pacijente koji pate od konjunktivitisa alergijskog podrijetla:

  1. Uskočiti posude. Takve kapi (Vizin, Okumil, Octilia) sužavaju krvne žile, zbog čega je moguće postići uklanjanje edema i crvenilo očiju.
  2. Antihistaminici. Glavna svrha antihistaminskih kapi za oči (Lecrolin, Cromogexal, Alokomid, Opatanol, Hy-chrom) je blokiranje histamina. Oni pridonose uklanjanju edema i eliminaciji svrbeža.
  3. Protuupalni kortikosteroidi. Kapi ove skupine (Dexamethasone, Prenatsid, Maxidec, Hydrocortisone) propisuju se u slučaju akutnog ili teškog tijeka bolesti. Koriste se strogo prema receptu oka liječnika.
  4. Slezozameniteli. Rezanje i paljenje u očima, koje se javljaju kod alergijskog konjunktivitisa, vrlo često dovode do razvoja sindroma suhog oka, osobito u starijoj dobi. Kako bi se eliminirao problem, oftalmologa se savjetuje da koriste umjetne suze (Vizin, Oftogel, Inoks, Systemin, Oxial).
  5. Utvrđeni. Kapi za oči, koje uključuju vitamine (Kvinaks, Katahrom, Taufon, Emoksipin, Hrustalin) koristi za pacijente koji imaju upalu rožnice počeo zbog alergijskog konjunktivitisa.

nalazi

Alergijska vrsta konjunktivitisa je dovoljno ozbiljna bolest, pružajući osobi neugodnu bol.

S obzirom na činjenicu da se njena pojava ne može potpuno spriječiti, oftalmologa se poziva da traže medicinsku pomoć neposredno nakon pojave prvih simptoma bolesti. To će omogućiti stručnjaku da odabere prikladne lijekove, kao i da stvori kompetentan i učinkovit režim liječenja.

Pazite na sebe i budite zdravi, dragi prijatelji, dok se ne susretnemo!

Alergijski konjunktivitis

Kao i svaka druga alergijska bolest, alergijski oblik konjuktivitisa može nositi:

  • sezonska priroda (nastala kao rezultat prašenja biljaka, kao reakcija na mraz),
  • Biti prisutan u životu osobe stalnim (tijekom cijele godine) (koji se manifestira uzimanjem lijekova, kozmetikom, kloriranom vodom).

Vuna i životinjska perut, kemikalije za kućanstvo, kućna prašina također mogu uzrokovati alergijski konjuktivitis.

Simptomi alergijskog konjunktivitisa

  • Crvenilo, oteklina kapaka
  • Obilno suzenje
  • Spaljivanje i svrbež u području oko
  • fotofobija
  • Izbacivanje iz očiju ili sluznica

Alergijski konjunktivitis često prati alergijski rinitis - nazalna kongestija i lučenje sluzi.

dijagnostika

Kod ljudi koji su skloni dijazi, alergijski konjuktivitis često se prvo pojavljuje u ranoj dobi. U svakom slučaju, dijagnoza bi trebala odrediti stručnjak s punim radnim vremenom pacijenta. Detaljna priča o pacijentu o pojavi prvih simptoma bolesti može znatno olakšati zadatak liječnika pri izboru lijekova u svrhu individualne terapije.

Alergen, koji uzrokuje upalu konjunktive, otkriva se kao rezultat niza studija koje je odredio stručnjak: to mogu biti testovi kože, testovi pomoću posebnih imunoglobulina i druge studije.

Upotreba enteralnog detoksikanta Enterosgel je opravdana u svakoj fazi razvoja alergije.

Kako liječiti alergijski konjuktivitis?

Komentar liječnika alergologa

Odmah zapamtite da kada je riječ o tako krhkom tijelu kao oči, samo-liječenje je jednostavno neprihvatljivo. Stoga, ako se pojave ozbiljni simptomi konjunktivitisa - crvenilo, bol i iscjedak iz očiju, odmah se posavjetujte s liječnikom.

Za ublažavanje simptoma bilo koje vrste alergije obično preporučuje kao uzročnik se može brže (alergen) identificirati i potpuno izbjegavanje kontakta s njim - onda droga tretman ne mora biti nužno. Međutim, to ne uvijek rješava problem. U liječenju alergijskog konjunktivitisa, možete koristiti hladne obloge i - ispusti „umjetne suze”, lokalnih imunomodulatora i vazokonstriktor droge, anti-bakterijska masti i gelovi. U teškim slučajevima, primjena kortikosteroidnih i nesteroidnih lijekova može se davati oralno. Ponekad je režim liječenja uveden sorbent pripravak za 10-14 dana, što će ubrzati povlačenje alergena iz tijela. Na primjer, enterosorbent nove generacije Enterosgel je učinkovit i siguran čak i za djecu i trudnice.

Sjetite se da su oči - ovo je jedan od najranjivijih organa našeg tijela. Pravodobno liječenje i pridržavanje pravila higijene može održati vaše oči zdravo i oštre oči!

Pročitajte također:

Oči i vid stvarno su važni za svaku osobu. Stručnjak se mora uvijek prijaviti za liječenje. Na mene u cvatu razdoblje su oči slezjatsja, previše za liječnika obratio za pomoć. Ali sorbent nikad prije nije čuo, a liječnik nije rekao. Hvala vam na pomoći!

Hvala vam za objašnjenje alergijskog konjunktivitisa, samo ću ovo promatrati pomoću vašeg savjeta.

Kad oči počnu suza, to je kositar (((ne želim ništa u ovom trenutku. No prijatelji ne zadovoljavaju na fitness ne hozhu.I raditi neće ići ako bi to moglo biti. Pokušao sam mnoge lijekove, ali sorbent Nisam pokušao. Kupit ću Enterosgel nužno.

Također je vrlo teško raditi kad su oči vodene. Jednom sam imao konjunktivitis, pa sam uzeo bolovanje, jer radim na računalu i jednostavno je nemoguće pogledati.

Zbog rashlađivanja zimi imala sam uvijek alergijski konjuktivitis, vrlo zabrinut zbog toga. Kad je postalo apsolutno nemoguće trpjeti odlazak na oftalmologu, propisao je mi Phloxal, za mene to bilo je ogromno spasenje! Kapala sam u oči dva tjedna i nisam imala nikakvu upalu oka

Liječenje alergijskim konjunktivitisom

Rinitis: simptomi i liječenje. Drtheissov blog na 7ya.ru

Moderan čovjek je vrlo pametan u pitanjima vlastitog zdravlja. Danas gotovo svi znaju što je rinitis. Vrlo je važno identificirati uzroke rinitisa i odrediti kako liječiti rinitis. Ova su pitanja važna za svakog od nas, jer je prehlada najčešća bolest u svijetu. Rhinitis, kao i mnoge druge bolesti, može se razviti u različitim oblicima: može biti akutni rinitis ili kronični. Češće je akutni rinitis čije liječenje ovisi.

Liječenje i prevencija alergija.

Liječenje i prevencija alergija Akutna senzorska reakcija tijela u dodiru s nekom tvari - alergenom. Uloga ove tvari može biti bilo što od kućne prašine do lijekova. Postoje čak i takve egzotične vrste kao netolerancije bilo koje tekućine (takve osobe 35 na svijetu), proizvode od lateksa, sunca. Najčešće su alergeni biljni pelud i kućna prašina. Postoji alergijska reakcija u obliku svrbežnih rana, hladnoće.

Liječenje akutnih respiratornih infekcija. Yavlikov blog na 7y.ru

Većina bolesnika radije započinje s liječenjem kod ARVI kod kuće. Nosni sprejevi, inhalacije, nosne kapi, sirupi i antipiretici pomažu da se riješe manifestacija virusne infekcije. No, samoobranjenje vam ne dopušta uvijek postizanje željenog rezultata. Često se stanje pogoršava, pa pacijent treba hitnu medicinsku pomoć. Među simptomima koji ukazuju na potrebu liječnika - visoku temperaturu nekoliko dana, intenzivna bol.

konjunktivitis

Pitanje sudionika skupine: "Možete li mi reći ako konjunktivitis može biti početak virusne infekcije? Dijete počeo kiselo glazik i postati češći kihanje, brz nego liječiti konjuktivitis i kako spriječiti bolest? „Pitanja za grupe prihvatio mjesto [email protected] Mi smo uvijek rado pomoći! Aktivno sudjelujete, raspravljamo, netko može iskoristiti vaše iskustvo! Trebate savjet liječnika? [link-1] Postoje pitanja i komentari za kognitivne i objašnjavajuće.

Konjunktivitis !. Dječja medicina

Dijete ima jasan konjunktivitis. Oči natečene, hrskavice namočene, u uglovima svih prljavih trikova, mala temperatura. Da pomognem djetetu?

Alergije, podijelite tko je spašen ((((Medicina i zdravlje)

Jučer je jedva doma postignut ((Tko sam izvukao na breze uličici šetnju ((Prije toga, droga ili piti zbog hepatitisa B, jedina lokalna pshikalki u očima i nosu. Sada mislim kupiti bilo koji od nove generacije lijekova. Savjetovati, pliz. Obchihalasya već sve ((Elephant, HELP! *** Tema je premještena s konferencije "JV: sit-rounds"

Analize za alergije. Jednostavni savjet!

Analize za alergije. Jednostavan savjet! To pitanje je od interesa za mnoge roditelje, pogotovo jer se učestalost alergijskih bolesti stalno povećava. Želim istaknuti sljedeća pitanja:  Koji testovi rade? Što može pokazati uobičajeni test krvi? Što određuje razinu ukupnog IgE? Zašto je potrebno odrediti specifična protutijela? • Gdje je krv darovala za testiranje alergije?  Kada se testovi kože? Kako su testovi kože učinjeni? Najviše.

(Alergijski rinitis i konjunktivitis). Medicina i zdravlje

Svako proljeće. Ljudi, kako se spasiti? Claritin uopće ne pomaže. Tavegil i slično ne mogu biti - morate voziti puno automobila. Nemoj dopustiti da čovjek nestane, savjetuje nešto, pliz.

Komplet za prvu pomoć. Ksy07 blog na 7â.ru

Znači liječenje rana, antiseptik. 1. Rješenje je briljantno zeleno. Nazvali smo ga zelenim. Nanesite je na površinu kože, tako da nema infekcije. To je antiseptik. 2. Jodna tinktura 5%. Kao i zelena se koristi kao antiseptik. 3. Mangan u običnim ljudima i kalijev permanganat u medicinskom kontekstu također se koristi kao antiseptik, ali njegov opseg je malo širi. Može se koristiti za ispiranje grla (0.010,1%), također za.

Kako liječiti akutni konjunktivitis? - lkfvtnbpjy s konjunktivitisom

Danas su oči oštro upaljene - mokra se guske pravedno, doslovno za 3 sata sve je prošlo oštro u akutnu fazu - sve je kao u magli, oči su natečene, jedva otvorene. Liječnik je rekao da ispusti kapljice - Tsipromed. Ali, čini mi se, premalo je za liječenje ovog stanja. I raditi na hitnoj potrebi: (Recite mi, što još mogu koristiti za brži oporavak? Hvala unaprijed.

Komplet za prvu pomoć na cesti. Arishkaov blog na 7

Komplet za prvu pomoć za ljetni odmor Ljeto je u punom jeku, sunce je zenitno. Vrijeme je da odete na odmor onima koji to još nisu učinili. Dakle, stvari se skupljaju, igračke i bezbrojne (ali neophodne!) Trivise kućanstva pakirane, ispred - najsjajnije perspektive, i ništa loše da čak i razmišljaju o tome! No, iz problema s dobrobiti, na žalost, ni odrasli niti djeca nisu osigurani. I tako da iznenadni problemi ne oduzimaju ostatak, bolje je brinuti se unaprijed.

Alergija u proljeće. Simptomi i liječenje peludne groznice.

Već uskoro će doći dugo očekivani cvjetni i sunčani travnjak, a uz njega i njegov vjerni pratitelj je alergičan. Gdje je pravda? Mnogi su sretni zbog dolaska proljeća, prvih rasipanja, lišća i cvijeća. Četvrti dio stanovništva s užasom čeka njegov dolazak, a s vremenom počinje plakati, a opet kihanje, svrbež i kašalj. Ovo proljeće za njih kao kost preko grla, bilo bi bolje da ne dođete. Što je alergija u proljeće, ili peludna groznica? Ako jednostavno kažete, alergija je povišena.

Obstruktivni bronhitis kod djece

Opstruktivni bronhitis je vrlo uobičajena i ozbiljna bolest dišnog sustava. Opasno je jer se često može pojaviti i dovesti do razvoja bronhijalne astme kod djece. Zbog toga se opstruktivni bronhitis treba uzeti vrlo ozbiljno. S prvim simptomima bronhijalne opstrukcije, kao što su: Kašalj je suh i ugodno, gotovo stalan, može se iznenada pojaviti. Kašalj ne donosi olakšanje djetetu, često se intenzivira noću. Pomanjkanje daha - povećanje.

Ospice i njene komplikacije. Biti cijepljen ili bolestan?

U Moskvi, oštar porast učestalosti ospica. Samo u siječnju 2012. bilo je 75 takvih slučajeva, od kojih je 80% djece mlađa od 2 godine. Glavni razlog za povećanje pobola je odbacivanje preventivnih cijepljenja. U vezi s trenutnom situacijom i s ciljem zaustavljanja daljnjeg širenja infekcije, preporučuje se cijepljenje djece i odraslih koji nisu bolesni i nisu cijepljeni protiv ospica. Ospice je akutna zarazna bolest virusne prirode.

Fenistil - spašavanje od alergija

Problem svrbeža, osip i crvenilo kože poznat je djeci sklona dijazi. Ova opsesivna bolest je alergijska reakcija, koja može biti oštro pogoršana kada se novi proizvod uvodi u prehranu. Oštro reagiranje na organizam takvog djeteta može se također cijepiti, proizvodi za njegu kože, kemikalije za kućanstvo, lijekove i ugrize insekata. U svim ovim slučajevima važno je ne samo konzultirati liječnika kako biste utvrdili uzrok alergijske reakcije i propisali liječenje, ali.

Akutni gnojni konjunktivitis kod djece. Vizija djeteta

Kako liječiti akutni purulentni konjunktivitis kod djece?

Cijepljenje: na pitanje sigurnosti. Cijepljenje (cijepljenje)

. U odsustvu temperature i drugim kliničkim manifestacijama, normalni cjepivni proces se smatra asimptomatskim. Učestalost razvoja normalnog cijepljenja ovisi o korištenoj cjepivi (Tablica 1). Konjunktivitis je upala konjunktive, vanjske prozirne sluznice koja prekriva scleru i unutarnju površinu kapaka. 3 Zaušnjaci (Zaušnjaci) - akutni zarazni bolesti uzrokovane virusom i karakteriziran lezije organa zhslezistyh - žlijezde slinovnice (parotidne uglavnom). Ponekad upalni proces utječe na druge žlijezde; gušterače (pankreatitis), testisa (orhitis), jajnika (oo.
. Alergijske reakcije Lokalne alergijske reakcije uglavnom se bilježe nakon uvođenja neživućih cjepiva koji sadrže aluminijev hidroksid: DTP, Tetrakoka i drugi. Kada se koriste žive cjepiva, lokalne alergijske reakcije su manje učestale i također su povezane s dodatnim tvarima u lijeku. Lokalne alergijske reakcije karakterizirane su pojavom crvenila (hiperemija) i oteklina (oteklina) promjera veće od 8 cm na mjestu primjene pripravka cjepiva. Prema klasifikaciji Svjetske zdravstvene organizacije, lokalna reakcija se smatra edemom i ispiranjem, koja se proteže dalje od najbližeg zgloba ili zauzima više od polovice područja tijela u području primjene cijepljenja. Ovi simptomi kod korištenja neživih i živih cjepiva pojavljuju se u.

Uklanjanje adenoida za alergije? - uklanjanje adenoida.

Je li netko uklonio adenoide iz alergijskog djeteta s pollinozom i alergijskim konjunktivitisom? Upravo sam danas razgovarao s liječnikom, a ona me opet podsjetila da se ta djeca ponovno odrastu i ponekad razvijaju bronhijalnu astmu. Hvala na odgovorima.

konjunktivitis - što učiniti - što učiniti ako je konjunktivitis

sinoć su se bodovi počeli snažno truliti. Ne sjećam se toga prije nego što su nekako bile protrljane prljavim rukama, ili je pala guma, ali gnoj je bio gust i bogat. Sinoć sam kapao albucite. Od noći nije mogla otvoriti oči - oni su bili zaglavljeni iz gnoja i popeli se. Osušeno pire. Do liječnika ne postoji mogućnost da ide. - Rad :( Sada sam kapati Sofradeks - gnoj je otišao, ali moje oči povrijediti otokshie i da u takvim slučajevima, nešto učiniti.?

Liječenje konjunktivitisa. Dijete od 3 do 7 godina

tko je imao, što da liječiš? sin 3 godine

Kisele oči - kako pomoći? - dječje oči su kisele 3 godine

Moj sin ima treći dan s problemom s njegovim očima - on se budi ujutro i jednostavno ga ne može otvoriti! Pranjen čajem - ne pomaže. Koje druge metode postoje da se borite protiv toga, recite mi? Da, osim za njega ili stalno u jutarnjim satima, začepljen nos i tusis također se iznenaduju tek ujutro već negdje oko dva mjeseca. Okrugli liječnik nije do sada ništa tražio. : - ((

Alergijski konjunktivitis

Alergijski konjunktivitis

Sve to može biti alergično. Zar još uvijek ne dajete sok i šećer?

Možda. Čak i od mirisa se događa. Od bilo čega. Ja govorim za sebe.

alergijskog konjunktivitisa.

rečeno nam je da se opere furatsilinom (identitet pipeta dobit), ali moj u svakom W ne to učiniti na kraju curila na disku i jednostavno obriše drugi način... i sukcesija bi se bojati da je bolje oprati furatsilin

Bojim se nasljedstva... stalno imamo i alergijske kašalj, zirtek je dobar za nas od alergija

Pozdrav alergijskog konjunktivitisa (((u svima

I alergičar ne može podići učinkovite kapljice? Ili saznajte što je točno alergija. U rođacima polinomije daju kapi sinu za razdoblje cvatnje, pomaže im

Alergijski konjunktivitis

Pa, imali smo crvene oči, stavili konvencionalni konjuktivitis, također se bojao da je alergičan. Obrađeno tjedan dana, sve je dobro

Izvrsno, imali smo crvene vjeverice. Dugo je prošlo

Oči konjunktivitisa

l-optičar, i zato trebate naći dobar oculist i allergist, da prođete testove koje mislim

konjunktivitis

Kako je dijete liječeno virusnim konjunktivitisom?

Prve dane svakih 4 sata kap po kap u vrećicu. Treći i sljedeći dan 4 puta dnevno.

Virusni konjunktivitis je vrlo lukav - mora se liječiti oftalmologom kako bi se izbjeglo sljepilo

Kapi "Zodak" za alergiju

Mama, hvala! Već sam "ludim" od svih vrsta lijekova... Zaboravljam što kapi za kopanje... Ostalo je potrebno, očito))

I više volim Zirteka, kopam u vodi, popuštam i dajem piće djetetu.

Imamo alergijskog konjunktivitisa, kapamo ciprolet, a zodak u ustima uvijek je bio

alergijskog konjunktivitisa

Tko je bio alergijski konjuktivitis (u odraslih osoba) kako se boriti?

Pomoć! Alergijski konjunktivitis kod djeteta.

Kapanje alergenskih kapi, pomaže. Ne znam kako dijete može ili ne.

Allergodil i samo je spasio (kapi u oči)

Alergijski konjunktivitis

Mi smo za 3 godine bili tretirani iz kuhinuktivite. I on se ne može dati djeci, ali nam je bio propisan u bolnici od upale očiju

Pa, bili smo propisani oktanol. On je također od 3 godine....

Kako se očituje?

Alergijski konjunktivitis

Alergijski konjunktivitis

Napravite alergene. Na mene na kućnoj prašini, životinje jako oči upale - alergiju

Lily je tako alergen dobar

Konjunktivitis + grlo = adenovirusni konjunktivitis (faryngokonjunktivna groznica)

U mene je upravo sada ovaj adenovirusni konjunktivitis. također, na temelju upaljenog grla, šetnje tamo i tu infekcije: (

Ovdje smo također tako bolesni, već mjeseci 4 (

konjuktivitis, moj siroti dječak (((

Ohhh, kakva je šteta za djecu kad se osjećaju loše. Neka bude "najstrašnija zvijer" u svom životu. Nabavite dobro

Konjunktivitis?

Ne možete ići u vrtić. Idite na oculista. Nedavno smo imali obiteljski conoptivitis,

Prijeđite na pedijatra, poslane mu.

Djevojke su noćna mora, alergijska reakcija na plašt! Na kome je to bio.

Conjunctivitis: kako liječiti?

Vjerojatno je virusni konjunktivitis, pa masti i kapi s antibiotikom ne rade. Virusna upala ili učinci traume dobar su pad. Aktipol se tretira. Nedavno smo patili od takvog virusa, oči su bile jako pogođene virusom, nije pomoglo sve dok optometri nisu napisali aktipol. Počeo se kapati - odmah počeo nabubriti i crvenilo, dijete je prestalo trljati oči, a izvana su počele izgledati zdravije. Osim toga, počeo sam stavljati antivirusne svijeće za sigurno ubijanje virusa, a onda je dijete zapaženo popravilo. Dala mi je i puno pića, često je prozračivala, isključila kontakt sa svojim vršnjacima, budući da je virusno cjepivo vrlo zarazno. Čak i kod kuće potrebno je ograničiti koliko god je to moguće kontakt s bolesnim djetetom i poduzeti preventivne mjere kako ne bi postali zaraženi jer se taj virus prenosi kroz zrak kao hladno. Nabavite dobro

Uzmite ophthalmopferonske kapljice skupo, ali dobro pomoć

Trepavice, konjuktivitis

I trepavice ležeći na leđima poput nakupljanja? Također sam htio, iako nikad prije nisam. Ali odlučio sam da je previše vremena lagati za sat vremena

Vrijeme je malo, nakon rođenja, pogotovo ne prije kampanja za korekciju... i to gospodaru više ne ide, ako se takve stvari dogode.

Ako ne prvi puta konjunktivitis, zašto onda ih uopće radite? Ne bih učinio prije porođaja

alergijski konjuktivitis, molimo vas savjetujte

Allergodil mene mi pomaže u cvatu jedan mjesec svrbež i suzne oči, bez gnoj, on me spasio, možda čak i lijek za alergije ne pomaže

Alergodil, osobno ne pomažem ništa drugo i Albucidum za profilaksu

Cromohexal i oftalmoferon + antihistaminske tablete su obavezne

slično konjuktivitisu?

Pa, već je kasno, vidio sam, ali za budućnost.

Za otići je neophodno liječniku oftalmologa u vrijeme recepcije bez zapisa. Ona nam je tako rekao, a ja uvijek činim: isprati oči sa roza otopinu kalijeva permanganata (i ne boj se, i uzgajati dugo i pažljivo, kako ne bi ostati ncotopljcnc kristale Čaj od kamilice itd doprinijeti razvoju poticajnog okruženja za bakterije I !. samo preko sudoper za pranje moja kći oči s ovog rješenja, moguće je blazinicom od vanjskog do unutarnjeg kuta), kapanje Albucidum oko 3 puta dnevno, ali je potrebno češće, svakih 2-3 sati. Noću (ali oko sat vremena prije spavanja) stavljam pod tetraciklinsku mast kapaka.

Albucite - antibiotik (treba li dijete?)

Ili možda je alergična na cvijet od breze? Obratite pozornost, sada, pod nogama sve u žutom peludu. Vrlo je alergična. Zato je liječniku obavezno!

Konjunktivitis?

Prošetali smo oči pred liječnikom. Liječnik je zatim propisao furatsilin. Tablete su pire, ulivene u vodu i vrećice, oči su tretirane. + masirane oči. Bliže nosu u kutu oka poput vrećice ovoga - to su njegovi masažni pokreti prema mostu nosa - razumjela sam - tamo se svi gnoj i akumuliraju. Samo furatsilin jako plijen sve - točnije s njom, ako koristite - sa stvarima koje ne opereš.

Izvadite čaj s vanjskog kuta iznutra! Obje oči su nužno različite. Ta infekcija se jako tolerira. Izgubljeni albucit. Upravo smo se oporavili od ovog smeća. Dan nakon 3 postaje lakše.

Oči da se kapaju nedvosmisleno nego što je, to je još bolje kupiti kapi za oči Levomitsetinovye... i liječiti nos. zbog edema nosne sluznice nema izljeva suza iz oka, ovdje si i konjunktivitis se izvlači

Konjunktivitis u zadržavanju

Jednom kada je dan crven, nema tjedan dana, onda jednostavno može podnijeti nešto što ponekad dobiva blato, ali to sam po sebi

Da, i mi se dogodilo, jer u oku zaedet sebe ili nešto će pasti)))

Prvi dio! Alergija i metode suočavanja s njom.

Oralni organi

Bronhijalna astma je karakterizirana ponovljenim napadima kašlja, nedostatka daha, gušenja, noću ili buđenja, čestog bronhitisa, s netolerancijom na fizički napor. Blaga astma može se manifestirati samo naglašenim, suhim, paroksizmalnim kašljem, bez tipičnih napada zagušenja. Potrebno je pažljivo prepoznati čimbenike koji izazivaju napadaje i predispozicije. Na sklonost atopijskoj reakciji ukazuju na transferirani atopijski dermatitis, alergijski rinitis, konjunktivitis, kao i alergijske bolesti kod rođaka. U dnevniku promatranja, bolesnici s ponovljenim napadima gušenja trebali bi zabilježiti trajanje napada, vjerojatan čimbenik izazivanja, prethodno liječenu terapiju i ozbiljnost prethodnih napada.

Simptomatologija ovisi o ozbiljnosti bolesti.

Izvan zapljene, rezultati studije mogu biti unutar normalnih granica. U ozbiljnijim slučajevima zvučno se zujanje i suho pocrvenje mogu čuti čak i ako je pacijent dobro.

Kada je napad gušenja, poželjno je u dnevniku promatranja zabilježiti puls, krvni tlak, stopu disanja i tjelesnu temperaturu; odredite maksimalnu brzinu izdisaja s posebnim uređajem za individualnu uporabu (mjerač vršnog toka), zabilježite stanje svijesti (pospanost ili uzbuđenje mogu ukazivati ​​na gladovanje kisikom - hipoksija). Ozbiljnost dispneje karakterizira zapadnjaštvo savitljivih područja prsa, upotreba pomoćnih mišića tijekom disanja.

Ponovljeni sinusitis, nedostatak poboljšanja od tekuće terapije zahtijeva dodatno ispitivanje kako bi se isključile druge bolesti (cistična fibroza, imunodeficijencija).

Prema stanju organa ENT u alergijski rinitis razlikuju se sljedeće kliničke varijante: bolesnici s "tekućim nosom", "chihalytsi" i "smokaltsiki".

Glavnina kihanja i suzenja je karakteristična za epizodnu izloženost alergena i manifestira se sljedećim simptomima:

- nakupljanje kihanja, svrbež u nosnoj šupljini, uši, škakljanje u grlu;

- raspodjela obilnih vodenih mucusa;

- pogoršanje simptoma uglavnom tijekom dana i poboljšanje noću;

- često postoji konjunktivitis;

- nosna zagušenja su nestabilna;

- može biti komplicirano zbog glavobolje, umora, kršenja koncentracije.

Bolesnici s „začepljen nos”, „sopelschiki” - oni koji su dominirali na složenu disanje, što je više tipično za uporni (tijekom cijele godine), rinitis i ima sljedeće učinke:

Lagani ili bez ikakvih napada kihanja;

- kratkoročno poboljšanje disanje, a zatim povećati simptomi nosna kongestija kao odgovor na uporabu intranazalnih vazokonstriktore (Sanorin, galazolin, itd...);

- odsutnost svrbeža u nosnoj šupljini;

- konstantna zagušenja nosa sa slabljenjem simptoma noću;

- gusta sluz iz nosne šupljine često iscrpljuje u nazofarinku;

suhoća usta i grla, nazalna nijansa i hrkanje.

Za provjeru prohodnosti nosnih prolaza pacijentu se traži da duboko udahne kroz jednu nosnicu, a potom preko drugog. Budući da su atopijske bolesti često komplicirane srednjim otiscima, izvodi se otoskopija.

Alergijski laringitis povezana je uglavnom s pušenjem grkljana i karakterizira teška bučna inspiracija, promuklost glasa i grubi kašalj.

Ovo stanje može biti uzrokovan virusnom infekcijom, ali u ovom slučaju, povećanje temperature, tipično u velikom broju i druge simptome virusne bolesti (kašljanja, kihanja, oticanje i crvenilo nosa i usta, glavobolja i bol u mišićima, anoreksija). U prilog alergijske prirode laringitis će svjedočiti obiteljsku povijest alergija, kao i prethodne ili popratnim alergijske bolesti.

Može postojati kombinirani poraz respiratornog trakta - grkljana, dušnika, bronha (laryngotraheobronchitis).

Usta i oropharynx ispituju se pod jakim osvjetljenjem spatulom. Zadnobokovye površina ždrijela i jezik alergijskog rinitisa obično su crveni i natečeni.


Ostala tijela

Poraz očiju se izražava alergijskog konjunktivitisa, što u pravilu prati rinitis (alergijski rinoconjunktivitis). Alergijski konjunktivitis u akutnom obliku često je manifestacija reakcije na cvjetanje biljaka ili drugih stalnih kontakata s alergenom i može se pojaviti kod Quinckeovog edema. Kao rezultat izravnog dodira s česticama raspršenim u zraku (pelud biljaka, spore gljivica, prašina, životinjski dander itd.), Alergijski rinitis se može pojaviti izolirano. Kod kroničnog oblika bolesti postoji manji intenzitet simptoma. Mogući uzrok konjuktivitisa često je indiciran anamnezom, provodi se alergološki pregled kako bi se potvrdila dijagnoza.

Alergijske lezije gastrointestinalnog trakta uglavnom su povezane s alergenima hrane. Kliničke manifestacije mogu biti bolovi u trbuhu nakon jedenja, mučnine, povraćanja, mijenjanja prirode stolice ("ovce" izmet, spastične, ubrzane s mukom). Gastroduodenitis, enterokolitis može biti alergijski uzrok.

Kada su pogođeni genitalni organi, alergijski vulvovaginitis se javlja u djevojčicama i ženama (eritema, svrbež u vagini i vanjski genitalija).

Klinički znakovi alergijske bolesti mogu biti: „geografski” (pokrivena crvenim točkama) prijevod, bruksizam (zubi brušenje), „alergični modrice” i edem ( „vrećice”) ispod očiju, hiperplaziju gingive, orofacijalne zub deformacije izdužiti gornji dio čeljusti, nerazvijena brada, gotičko nebo, pogrešan ugriz.

Svi klinički oblici alergijskih bolesti karakteriziraju ponavljajući tijek bolesti (s redovitim ponavljanjima).


anafilaksija

Ovo je teška, opasna po život opasna opća ili sistemska reakcija preosjetljivosti. Primjer takve reakcije je anafilaksija hrane uzrokovana kikirikijem, ili anafilaksije uzrokovane pčelinjem ubodom.

Prehrambeni proizvodi mogu izazvati anafilaktičku reakciju s kobnim ishodom. Najčešći uzrok anafilaksije jest matica, riba, plodovi mora, mlijeko, bjelanjak, mahunarke, neki plodovi (kivi), bobičasto voće, sjemenke (sezam). Razvoj anafilaktičke reakcije na hranu može potaknuti unos određene hrane nakon vježbanja (celer, škampi, jabuke, heljde, orasi, piletina). Moguće je razviti križne reakcije između antigena različitih namirnica iste obitelji, na primjer, između sjemenki suncokreta i čaja od kamilice.

Ozbiljne alergijske reakcije mogu uzrokovati različite konzervansi, bojila, stabilizatori, antiseptici, antioksidansi, enzimi koji se koriste kao aditivi hrani (papain, sulfiti, sumpornog dioksida). Postoji visoki sadržaj sulfita u hrani pripremljenoj u restoranu, prisutni su u pivu, vinu, rakovima, salati, svježem voću i povrću.

Na anafilaktogena svojstva prehrambenih proizvoda mogu utjecati uvjeti skladištenja.

Slična simptomi mogu biti posljedica toksičnog učinka različitih tvari sadržane u proizvodima (trovanje stafilokokni toksin koji se nalazi u ustajale proizvoda, kemikalija zarobljeni u gljive, školjke, ribe i sl).

anafilaktičke reakcije često između lijekova je primjena antibiotika, posebice penicilina, cefalosporina i imaju rizik unakrsnog reakcije na penicilin od 0 do 30%. Cross-reaktivnost se promatra u penicilinskim i drugim antibioticima (imipenem, meropenem). Postoje slučajevi anafilaksije kada dodjeljivanje antibiotici, kao što su streptomicin, vankomicin, tetraciklin, drugi antimikrobni lijekovi (kloramfenikol, nitrofurani, sulfonamide), antifungalna sredstva (amfotericin B, trichophytosis), hormona (corticotropin - ACTH, progesterona, paratiroidni hormon, timostimulin, hidrokortizon, inzulin ). S pojavom rekombinantnog inzulina, alergijske reakcije počele su se pojavljivati ​​rjeđe. Anafilaktičke reakcije na računu, ranitidin kromoglitsinovuyu kiseline, enzimi (tripsin, kimotripsin, penicilinaze, asparaginazu, streptokinazu, chymopapain, heparin).

Česti uzročnik anafilaksije - heterologne antiseruma (konja), sada se koristi za liječenje i prevenciju tetanusa, difterija, bjesnoća, botulizma, plinska gangrena, ugriza zmije reakcije na i slično.

Zabilježeni su rijetki slučajevi anafilaksije na cjepivo može biti povezana s potencijalno alergenih namirnica u kojima se proizvode: alergena kokoš ili prepelica jaja u sastavu mnogih virusnih cjepiva (ospice, zaušnjaci, rubeola, gripa, bjesnoća), antibiotici, proteina kontaminanata.

Na dijalizi i izazvati alergijske anafilaktične reakcije može biti etilen oksid, a koristi se za sterilizaciju, a koriste AN69 dijalizu membrana, posebno u pacijenata koji primaju inhibitore ACE (npr napa).

Anafilaksija je moguća tijekom opće ili lokalne anestezije.

Alergijske reakcije na lokalne anestetike najčešće se manifestiraju u obliku alergijskog kontaktnog dermatitisa, reakcije neposrednog tipa su vrlo rijetke. Većina nuspojava povezana je s vegetativno-vaskularnim poremećajima, toksičnim, histerijskim reakcijama.

U bolesnika s reakcijom na radiopakve supstance u anamnezisu, povećava se rizik od razvoja anafilaktičkog šoka za njihovu uporabu.

Latex (guma) anafilaksije se događa. Rizična skupina uključuje: pacijente koji neprekidno koriste katetere; zdravstveni radnici; radnici koji se bave proizvodnjom gume. Dodatke gumenih bjelančevina sadržane su u gumenim rukavicama, kondomima, kateterima i drugim gumenim proizvodima. Alergen može djelovati kroz kožu i sluznicu, inhalacijom, kateterizacijom vene, tijekom kirurških i stomatoloških postupaka.

Anafilaksija fizički napor obično razvija nakon dužeg fizičkog napora i čini se osjećaj topline, svrbež, urtikarija, angioedem, mučnina, povraćanje, crampy bolovi u trbuhu, proljev i krvožilni kolaps. Reakcija se razvija tijekom ili neposredno nakon vježbanja. Pacijenti s sličnim reakcijama karakteriziraju obiteljska sklonost atopičnim bolestima.

Hladna anafilaksija karakterizira pojava svrbeža, crvenila i otekline kože koja je prošla hlađenje. Hladna hrana može uzrokovati oticanje usana i jezika. Učinak hladnoće na cijelo tijelo (na primjer, tijekom plivanja) može uzrokovati uobičajene košnice, snižavanje krvnog tlaka i nesvjesticu. Opisane su slučajevi utapanja.

Anafilaktički šok koji nastaje zbog pištanja hymenoptera (medonosna pčela, osier, bumblebee, hornet) javlja često i može uzrokovati smrt.

Najčešća lokalna manifestacija anafilaksije je urtikarija.

Sustavne manifestacije karakterizira poraz respiratornog sustava, kardiovaskularnog sustava, gastrointestinalnog trakta, kože i središnjeg živčanog sustava.

Postoje tri stupnja jačine anafilaktičkih reakcija.

Svjetlo reakcije: u roku od 2 sata nakon izlaganja alergenu pojavljuje trnci i osjećaj topline u ekstremitetima, edem kapaka, usta, grla, nosa, svrbež, suzenje, kihanje. Trajanje simptoma je obično 1-2 dana.

Reakcije umjerene jakosti: dispneja, kašalj, wheezing zbog edema grkljana, bronha, bronhospazma. Može doći do generalizirane urtikarije, Quinckeove otekline, mučnine, povraćanja, svrbeža, vrućice i anksioznosti.

Teške reakcije: postoji promuklost glasa, naglašena je dispneja, teško disanje, cijanoza, ponekad - zaustavljanje disanja. Iz gastrointestinalnog trakta - grčeve u grčevima, abdomena, proljev, povraćanje, kršenje gutanja (abdominalna verzija). Moguće epileptičke napadaje, prisilno mokrenje (cerebralna varijanta). Arterijska hipotenzija i respiratorni neuspjeh razvijaju se vrlo brzo (hemodinamička varijanta). Brže anafilaktičke reakcije razvijaju se, teže su. Postupno se svi simptomi smiruju, ali moramo imati na umu da se u 2 do 24 sata mogu ponovno intenzivirati. Najčešći uzrok smrti kod djece je laringalni edem, kod odraslih - edem laringealnog i poremećaj srčanog ritma.

Dijagnoza se vrši na temelju kliničkih simptoma.


Alergiju za onečišćenje

Polinoza (od engleskog peludi. - Pelud) - grupu alergijskih bolesti uzrokovanih pelud biljaka i karakterizirana akutnim upalnim promjenama u Pokrovni tkivima (koža i sluznica). Bolest je očito ponavljajući sezonski, podudara s razdobljem cvatnje određenih biljaka. Priroda i ozbiljnost kliničkih manifestacija peludna groznica ovisi o stupnju preosjetljivosti na pelud alergena, alergijske reakcije i srodnih bolesti. Do sada, umjesto „peludna groznica”, termin koji se koristi staro ime, „proljetni katar”, „peludne groznice.”

Po prvi put o alergije koje je svijet naučio 1914. godine, kad je stanovništvo cijelog sela na jugu Francuske s najjačom oteklinom sluznice oduzelo teror pred nepoznatom opasnošću. Sovietski znanstvenici prvi put susreću masivnu pollinozu sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada je u Kubanu procvjetao Ambrosia, koja je bila dovedena iz Amerike. I do dobi od 14 godina od pollinoze (uključujući alergijski rinitis), dječaci imaju dvostruko veću vjerojatnost da će patiti, a nakon 14 - djevojaka.

Pollinoza je uzrokovana samo peludom koji posjeduje alergijska svojstva koja pripadaju rasprostranjenim biljkama opaljenim od vjetra i stvaraju ogromnu količinu malog i letećeg peluda. Ovisno o razdoblju biljaka cvjetnice, razlikuju se tri vrha učestalosti peludi: proljeće, ljeto i jesen. U nekim pacijentima mogu se pojaviti kliničke manifestacije pollinoze tijekom cijelog razdoblja, od proljeća do kasne jeseni.

Različite pollinoze pate od 0,5% do 15% ukupne populacije.

Ne postoji službena klasifikacija pollinoze. Trenutačno je zajedničko podijeliti ga ovisno o lokalizaciji patološkog procesa i ozbiljnosti bolesti. razlikuju se:

- alergijske ozljede oka;

- alergijske bolesti gornjeg i donjeg dišnog trakta;

- alergijske bolesti kože;

- kombinirane alergijske manifestacije;

- rijetke kliničke manifestacije uzroka peludi (etiologija).

Najčešći su alergijski rinitis / rinititis, alergični

konjunktivitis, bronhijalna astma, Quinck edem, osip, alergijski

(kontakt) dermatitis. Oni mogu nastati izolirano ili u kombinaciji jedni s drugima. Najčešći promatrani sindrom rektonskog konjunktiva, alergijski rinitis i bronhijalna astma, alergijski rinitis i kožne manifestacije alergije.

Manje često dolazi do promjena u kardiovaskularnim, probavnim, živčanim i genitourinarnim sustavima uzrokovanim utjecajem peludnih alergena.

Prema ozbiljnosti kliničkih manifestacija, izolirani su lagani, srednji i teški oblici peludi.

Pollen uzrokuje pollinozu ako ima sljedeća svojstva:

- pripadnost rodu biljaka široko rasprostranjenih u zemlji;

- lakoća i volatilnost (sposobnost širenja na velike udaljenosti);

- promjer zrna peludi ne više od 35 mikrona, što osigurava prodor u dišne ​​puteve;

- sposobnost da se proizvede u značajnim količinama, stvarajući visoku koncentraciju u zraku.

Pelud biljaka ima kompleksan antigenski sastav i može sadržavati od 5 do 10 antigenskih komponenti. Štoviše, antigeni su prisutni ne samo u zrncima peluda, već iu drugim dijelovima biljaka - stabljike i lišća. Najistaknutiji alergijska svojstva su vanjska školjka peludnih žitarica (exin), koja sadrži niz enzima koji igraju značajnu ulogu u procesu interakcije peludi s okolišem. Utvrđeno je da udio topljivih u vodi peludnog alergena uzrokuje oštećenje sluznice i topljiv u mastima - naročito ako se kontaktira s kožnim kontaktnim dermatitisom.

Uzrok peludne alergije je, u pravilu, biljke zagađene vjetrom, budući da je njegova koncentracija u zraku znatno veća od koncentracije peludi oprašivane insektima. Oslobađanje peludi peludi vjetra javlja se u ranim jutarnjim satima, ali njegova koncentracija u zraku obično postaje maksimalni dan ili rano večer. To je zbog velike cirkulacije zraka tijekom ovih sati u danu. U suhom vremenu, koncentracija peludi u gradovima može biti vrlo visoka. Alergijska svojstva peludi mogu trajati mnogo sati. Kad kiše, gotovo se u potpunosti nestaje iz zraka.

Svaka regija ima svoj kalendar biljaka cvjetanja. U Rusiji, kao iu mnogim zemljama u Europi, Americi, Kanadi i Aziji, tu je kalendar cvjetnica. Tri razdoblja cvjetanja biljaka su karakteristična za srednji pojas europskog dijela Rusije. Tako je u razdoblju od proljeća (travanj - svibanj) obilježili cvjetnice stabla (johe, lijeske, breza, hrast, topola, vrba, javor, bor, jasen, brijest, Aspen, itd). U ranom ljetnom razdoblju (lipanj - srpanj) primijetio cvatnje trava (Timothy, voćnjak, ljulja, vlasulja travu, lisičji rep, bluegrass, stoklas, kukuruz, raž sjetvu). Kasno ljeto (srpanj - kolovoz - rana jesen) karakterizira cvatnje korova (pelin, loboda, maslačak, konjsko kopito), u južnim dijelovima Rusije - ambrozije, suncokreta.

Zabranjeno je uzimanje ljekovitog bilja, lijekova i kozmetike, koja uključuje pelud i dijelove biljaka iz obitelji za koje postoji alergija. U većini slučajeva, fitoterapija (biljna medicina) se ne preporučuje. Mjere opreza treba poduzeti homeopatski lijekovi, jer često uključuju različite biljke.

Unutar jedne obitelji nalaze se biljke koje su međusobno bliske u evolucijskom smislu. Postoji antigenska zajednica između peludi biljke, lišća, stabljike, plodova i srodnih biljaka. Stoga, ako se alergija razvije u jednu od biljnih obitelji, onda postoji velika vjerojatnost da će doći do reakcije na druge biljke iz iste obitelji.

Postoje također poznati "crossovers" između različitih obitelji: žitarice - cruciferous; trave - ljiljan; Birch - umbellate - Compositae; breza - ružičasto. Popis biljaka po obitelji, vidi Dodatak.

Bez preliminarne procjene podnošljivosti, neki lijekovi iz skupine penicilina (uključujući karbenicilin, ampicilin, oksacilin, itd.), Novokain se ne preporučuju. Ne preporučuje se intramuskularna ili intravenska primjena određenih lijekova: vitamini B, nikotinska kiselina, lijekovi koji sadrže jod.


Kliničke manifestacije

Mogu se pojaviti u bilo kojoj dobi, ali najčešće se javljaju kod djece u dobi od 3 do 10 godina.

Najčešća manifestacija pollinoze je alergijski rinitis, alergijski konjunktivitis i njihova kombinacija (rhino-konjunktivni sindrom). Alergijski rinitis povezan s peludom biljaka obilježen je čestim kihanjem, obilnim (obično serozno-mukoznim) pražnjenjem, svrbežem i zagušljivim nosom. Ti simptomi mogu biti različiti stupnjevi.

Alergijski konjunktivitis pelete etiologije počinje pojavom svraba u području oka i može biti praćeno paljenjem. Svrab počinje iz unutrašnjeg kuta oka i zatim se širi na kapke. Istovremeno postoji crvenilo dobi nakon ispuštanja jasan lučenjem sluzi događa suzenje, fotofobija, bol u čelu. U teškim slučajevima bleforospazam se razvija (involuntary squinting), keratitis (upala rožnice), eroziju i ulceracije duž udova oka. Relativno rijetko s pollinozom uočava se uveitis (upala irisa u oku).

Reno-konjunktivni sindrom može biti popraćen povećanim umorom, smanjenim apetitom, znojenjem, plakanjem, poremećajem sna.

Bronhijalna astma, u pravilu, kombinira se s sindromom nosonoćnog konjunktiva, ponekad s kožnim manifestacijama alergije. U tom slučaju, glavni klinički simptomi peludne astme napada javljaju stezanje bronha (teško disanje), dispneju, kašalj i teško disanje suhe pluća.

Kožne manifestacije alergije peludi pojavljuju se u obliku urtikarije i Quinckeovog edema i karakteriziraju pojava različitih blistera blijedo ružičaste ili bijele. Broj njih može biti različit, ponekad se spajaju. Elementi košnica okruženi su rubom crvenkaste kože i popraćeni su svrbežom ili paljenjem. Jedan oblik urtikarije je oticanje potkožnog tkiva i sluznica usana, obraza, čela i drugih dijelova prtljažnika.

Kontaktni alergijski dermatitis rijetka je manifestacija pollinoze. Može se pojaviti na izloženim površinama kože kada je izložena lišću ili stabljici biljaka i očituje se crvenilo kože s kasnijim osipima na zahvaćenom području. Svrab kože na mjestu kontakta s alergenom.

Kardiovaskularne promjene zbog peludne alergije karakterizirane su tahikardijom, prigušenim srčanim tonovima, sistoličkim šumom na vrhu, povišenim krvnim tlakom. Ove promjene su funkcionalne prirode i ne pojavljuju se izvan razdoblja cvatnje.

Pollinoza u nekim slučajevima popraćena je takvim simptomima iz probavnog sustava kao što su mučnina, bol u epigastričnom području, nestabilne stolice. One se javljaju zajedno s drugim manifestacijama peludne groznice i mogu biti povezane s ulazom peludi i / ili alergena hrane u probavni trakt.

Promjene u živčanom sustavu su funkcionalne i karakterizirane pojavom tijekom razdoblja cvatnje glavobolja, slabosti, poremećaja spavanja i groznice. Ti se simptomi opažaju u ozbiljnoj pollinozi tijekom masivne koncentracije peludi u zraku.


Mogućnosti alergija na križne namirnice


Alergija na pelud stabala

Osobe s alergijama na pelud stabala (breza, jasena, lijeska, hrast, brijest, javor) često ne podnose:

- kameni voće: šljive, breskve, nektarine, marelice, trešnje, trešnje, masline, masline;

- jabuke, kruške, kivi;

- orašasti plodovi: lješnjaci (lješnjaci), orasi, bademi;

- zelje i začini (celer, kopar, curry, anis, kumin, peršin);

- moguće reakcije na krumpir, rajčicu, krastavce, luk.

Dopušteno u prehrani:

- kruh, pecivo i kekse;

- juhe i jela od mesa, bilo koja od masti, teletina, peradi;

- jela od jaja;

- Mlijeko i mliječni proizvodi: mlijeko, kiselo mlijeko, fermentirano mlijeko, kefir, acidofilno mlijeko, kiselo vrhnje, nemasni sir, kratki rok trajanja;

- kašu, lončari od žitarica, tjestenina;

- povrće: staro bere krumpir, repa, rotkvica, rotkvica, krastavac, rajčica;

- grah: grah, grašak, leća, kikiriki;

- piće: čaj, slaba kava s mlijekom, piće i mineralnu vodu.

Treba biti ograničeno: slatka jela i konditorskih proizvoda (šećer, slatkiši, džemovi), hrana bojila i aditiva u hrani, soljenje, dimljenje, kiseli krastavci, kobasice, hladna pića, čokolada, kakao, sladoled, alkohol.

Zabranjeno je korištenje fitopreparata: lišće breskve, brežuljci, češeri, kora od buckthorn.

Zabranjeno je: med, jabuke, matice, trešnje, breskve, marelice, trešnje, jagode, mlade krumpir, mrkve, breza, konjak.


Alergija na pelud od korova

Osobe s alergijama na pelud kompozita bilja (pelin, ragweed) često ne podnose:

- Sjemenke suncokreta i suncokretovo ulje (halva suncokreta, majoneza, senf);

- pića koja su načinjena od pelina (vermut, balzam, absint);

- dinja usjeva (dinja, lubenica);

- zelje i začini (celer, kopar, kumin, peršin, curry, papar, anis, muškatni oraščić, cimet, đumbir i korijander);

- moguće reakcije mrkve, češnjaka, citrusa, banana, tikvica, patlidžana, zelene salate, rajčice, meda.

I ljudi s alergijom na pelud od stubbly trava (quinoa) često ne toleriraju repe i špinat.

U prehrani osoba s netolerancijom na Compositae ili Mud-Herbs, dopušteno je sljedeće:

- kruhovi proizvodi: pšenični kruh, sivo i raž, pekarski proizvodi i kekse;

- jela od mesa: mršav junetina, teletina, perad u kuhanom, pečenom ili pečenom;

- jela od jaja;

- Mlijeko i mliječni proizvodi: mlijeko, kiselo mlijeko, fermentirano mlijeko, kefir, acidofilno mlijeko, kiselo vrhnje, nemasni sir, kratki rok trajanja;

- kašu, lončari od žitarica, tjestenina;

- Povrće: krumpir, repa, rotkvica, rotkvica, krastavac, bijeli kupus i boja, kohlrabi, brokula;

- grah: grah, grašak, leća;

- piće: čaj, slaba kava s mlijekom, piće i mineralna voda, voće i gazirana pića.

Granica: slatka jela i konditorskih proizvoda (šećer, slatkiši, džemovi), hrana bojila i aditiva u hrani, soljenje, pušenje, kiseli krastavci, kobasice, hladna pića, čokolada, kakao, sladoled, alkohol.

Zabranjeno je koristiti fitopreparacije: pelin, kamilica, kalendula, kukolj, elekampan, žice, zrno, tansy, maslačak.

Zabranjeno je: med, halva, suncokretovo ulje, sjemenke suncokreta, dinja, lubenica, breskva, celer, biljni pripravci, koji uključuju kamilicu, kalendulu i ljuske.


Alergija na travu trave trave

Ljudi koji pate od alergija na pelud graška travnjaka (timothy, vatru, hedgehog, ryegrass, lisca, raž) često ne podnose:

- kruh i pekarski proizvodi;

- pivo, kvas, slad, pšenička votka;

- proizvodi od brašna, krupice, mekinje, žitarica, krušnih mrvica;

- sladoled, šerbet, puding, knedle, palačinke;

- Herkul i žitarice (zob, pšenica, ječam, itd.);

- kobasice i kobasice (često dodaju različite biljne komponente);

- soja, grah, kikiriki, sirak;

- moguće reakcije na jagode, jagode, agrume.

U prehrani su dopušteni:

- Vegetarijanske juhe, borska, juha od kupusa, cikla, juha od mesa s niskom masnoćom;

- jela od mesa: mršav junetina, teletina, perad u kuhanom, pečenom ili pečenom;

- jela od jaja: meka kuhana jaja (ne više od 1 kom po danu), bjelanjak ili 1 jaje;

- Mlijeko i mliječni proizvodi: mlijeko, kiselo mlijeko, kefir, acidofilno mlijeko, kiselo vrhnje, neželjeni sir, kratki rok trajanja;

- grah: grah, grašak, leća, kikiriki;

- voće i povrće bilo;

- piće: čaj, slaba kava s mlijekom, mineralna voda, voće i gazirana pića.

Granica: slatka jela i konditorskih proizvoda (šećer, slatkiši, džemovi), hrana bojila i aditiva u hrani, soljenje, pušenje, kiseli krastavci, kobasice, hladna pića, čokolada, kakao, sladoled, alkohol.

Zabranjeno je koristiti fitopreparate: sva bilja.

Zabranjeno je: meda, pšenice, pšeničnog brašna i proizvoda od drva (kruh, peciva, tjestenina, itd...), griz, pšenične klice, mekinje, krušne mrvice, mješavina za umake i kreme, mesnih proizvoda s punilima (kuhana i dimljeni kobasice, kobasice, konzervirano meso), zamjene za kavu na osnovi pšenice, piva, viskija, pšenične votke.


Domaće biljke i alergije

Od biljaka koje mogu biti uzrok alergijske reakcije neke osobe, češće one koje sadrže eterična ulja su zabilježene. Komponente ovih ulja lako su isparljive i brzo ulaze u dišni sustav, dolaze u dodir s mukoznim membranama, uzrokujući alergijsku reakciju kod osoba koje su mu predisponirane. Ista reakcija može biti uzrokovana biološki aktivnim tvarima koje se nalaze u nekim domaćim biljkama (saponini, alkaloidi itd.).

Evo nekih od tih biljaka. Alergijska reakcija na njih je individualna manifestacija, ovaj popis će biti koristan u slučaju kada je potrebno saznati prirodu alergije koja se pojavila.

Pelargonium iz obitelji Geraniev (uobičajeni govor "geranija"). Obično se kuće češće uzgajaju vrste mirisa pelargonija. Njegov lišće sadrži esencijalno ulje. Ako osoba ima predispoziciju za alergije na nju, onda će miris cvijeta biti percipiran kao "gušenje".

Paprati. Potencijalno opasne su različite biljke ove obitelji. Oni mogu uzrokovati alergije po njihovim spore (reproduktivni organi ili "pelud"), koji se raspršuju nakon dozrijevanja u sobi.

Euharist i Krynum i iz obitelji Amaryllis vrlo su lijepi u vrijeme cvjetanja, ali miris cvjetova određuje prisutnost eteričnih ulja koja može izazvati alergiju kod nekih ljudi.

Oleander, catarrhatus, alamande - biljke iz obitelji Kutrovyh. Također tijekom razdoblja cvatnje, velika količina mirisnih tvari ispušta se u okoliš.

Dieffenbachia, philodendron, Alokaziya, aglaonemu, taro, i nekoliko drugih biljke iz obitelji Araceae može biti opasna kada je izložen na ljudsku kožu i sluznicu sa svojim sokom. To se može dogoditi, na primjer, tijekom presađivanja. Stoga, pri izvođenju bilo kakvog rada s tim biljkama, bolje je nositi gumene rukavice i gaze vezu. I nakon rada s biljkama, temeljito oprati ruke i sva izložena područja tijela.

Euphorbia (spurge), acalifa, cyneum (croton) su popularna biljka Euphorbiaceae obitelji. One sadrže opipljivi laktalni sok koji mogu izazvati alergijsku reakciju kod ljudi. Takav učinak je moguć tijekom transplantacije ili, primjerice, kada se lišće isperu.

Krasula, echeveria, Kalanchoe (viviparous tree), sedum (čišćenje) pripadaju obitelji Tolstyankov. Koriste se ne samo kao ukrasne biljke, već se koriste i u narodnoj medicini. Međutim, treba znati da oni mogu uzrokovati alergijske reakcije na kožu, i kada ulijevaju biljni sok - oticanje respiratornog trakta.

U biljkama od nekoliko vrsta Rhododendron, vrlo jaka aroma cvijeća. To se posebno odnosi na žutu, rastuću prirodu u Kavkazu. Boravak u zatvorenom prostoru, gdje ova vrsta rododendrona cvjeta, često dovodi do teške i uporni glavobolje, au nekim ljudima uzrokuje osip na koži.

Također se može primijetiti da do sada nije bilo slučajeva alergije u kontaktu s biljkama iz porodice Begoniaceae (Begonia) Bal'zaminova (Impatiens), palme (Palm butea, Carioca, trahikarpus et al.), Bromeliads (ananas, Bromelia) Commelinaceae (kalissiya ili zlatnim brkovima, dihorizandra, setkreaziya, Tradescantia, zebrina, RER), vrijes (Arbutus, vrijes i Erica) i dr. Možda je to zbog činjenice da je za normalan rast tih biljaka zahtijevaju visoku vlažnost, oštro smanjenje broja suspendiran (praškasti th) čestice u zraku.


Liječenje pollinoze

Liječenje pollinoze treba provoditi samo pod vodstvom liječnika. Uključuje što je više moguće potpuno ograničavanje kontakta s alergenom (eliminacijska terapija):

- ograničenje šetnje u suhom vjetru, isključenje izleta izvan grada, nošenje sunčanih naočala na ulici;

- sprečavanje peludskog ulaska u biljke (zatvoriti prozore s mrežom, pri povratku s ulice, mijenjati odjeću i tuširati, po mogućnosti upotrijebiti pročistače zraka);

- isključenje iz prehrane hrane i biljnih lijekova koji imaju unakrsno alergena svojstva s peludom i pridržavanje prehrane (pogledajte „Opcije za alergiju poprečnog hrane” sekciji.).

Ako liječnik smatra da je to djelotvorno, onda provode specifičnu imunoterapiju - metoda koja uključuje primjenu alergena pacijentima u postupno povećanim dozama kako bi se smanjila osjetljivost na njihove ponovljene učinke. Također, liječnik propisuje lijekove koji smanjuju alergijske manifestacije. I vrlo je važno reći pacijentu kako se ponašati u "opasnoj" sezoni.


ALLERGIJSKA KUĆA I ALERGIJA NA ŽIVOTINJAMA

Već je poznato da domaća prašina može uzrokovati alergije. Njegove manifestacije mogu biti dugotrajni noktiju, kihanje, kašalj, iritacija očiju, dermatitis, pa čak i bronhijalna astma.

Domaća prašina je složena mješavina svih vrsta vlakana, životinjske kose, spore plijesni, ulomaka mrtvih insekata, žitarica hrane. Ali glavna uloga u nastanku alergija kućanstva odigravaju kućni prašina. Pronađeni su u gotovo svakom domu. Žive u posteljini, sagovima, tkaninama, mekim namještajem. Oni se hrane otvrdnjavanjem čestica ljudske kože. U jednom madracu može biti do 2 milijuna krpelja. Tijekom dana, svaka grinja proizvodi do 20 mikroskopskih fekalnih kuglica, koje se lako raspršuju po cijelom stanu.

Drugi važni alergijske komponente kućne prašine su otpadne proizvode (krzno, dlaka, slina, feces) svih kućnih ljubimaca, spore plijesni i pelud, koja prodire u prostoriju u razdoblju cvatnje.

Alergija u kućanstvu obično se očituje za 3-5 godina, ali preduvjeti za to su mnogo ranije. Utvrđeno je da ako majka tijekom trudnoće i dijete u prvim mjesecima života budu u okruženju s visokom koncentracijom alergena, rizik od pojave alergija kod kućanstava se pomnoži. Osobito se tiče slučajeva kada je jedan od roditelja alergičan.

Smanjiti vjerojatnost pojave alergija u kućanstvu uz pomoć preventivnih mjera. To može biti raznih čišćenje zraka koji uklanja najveći dio unutarnjeg zraka fine prašine, uključujući sve glavne alergene nošenih zrakom. Filtriranje se provodi intenzivnim protokom prisilnog zraka kroz poseban mikrofilter. Sada postoje usisavači s posebnim antialergenskim filtrima koji pružaju gotovo potpuni filtriranje najmanjih prašine. To je prašina koja prodire duboko u pluća i može, bez naseljavanja, letjeti satima na stanu. Protivokleschevye proizvodi i pribor, uključujući mikro prašine čvrsto alergija zaštitnim pokrovima za posteljinu (madraci, jastuci, deke) i sredstva za obradu protivokleschevoy madraca, tepiha i tapeciranog namještaja također se mogu kupiti u posebnim trgovinama. Također ima jastuke i pokrivače sa sintetičkim punila koji mogu izdržati često pranje na 60 stupnjeva (to je kod temperature počinju umirati grinje žive u njima).

Alergija na životinjama problem je diljem svijeta. Psi, mačke, zamorci, hrčci, štakori, kunići, konji, ovce i ptice - svi mogu izazvati alergijsku bolest. Istodobno, oko polovice ljudi s alergijama na životinje nemaju kućne ljubimce.

Alergeni životinja jedan su od najčešćih. Izvor alergena su domaće životinje i životinjska gospodarstva. Kada govori o epidermalnim alergijama, oni znače reakcije na alergene epidermalnog porijekla: kosa, pera, perut. Ali alergijska aktivnost također posjeduje sline, urin i životinjski izmet. Alergeni životinja nalaze se u stanovima i kućama ljudi koji drže ili drže životinje. Takvi alergeni su više u prostorijama gdje postoje tepisi. Alergeni se mogu nositi s ljudskom odjećom, tako da se nalaze čak i tamo gdje životinje nikada nisu bile - na javnim mjestima, kao što su škole i uredi. Alergeni životinja

Alergija na životinjama problem je diljem svijeta. Psi, mačke, zamorci, hrčci, štakori, kunići, konji, ovce i ptice - sve to može izazvati alergijsku bolest. Oko polovice svih ljudi s alergijama na životinje nemaju kućne ljubimce.