Search

Lijekovi> Cetirizin (tablete)

U ovom članku možete pročitati upute za upotrebu lijeka cetirizinski. Postoje recenzije posjetitelja stranice - potrošači ovog lijeka, kao i mišljenja liječnika specijalista o korištenju Cetirizina u njihovoj praksi. Veliki zahtjev je da aktivno dodaju svoje povratne informacije o lijeku: lijek je pomogao ili nije pomogao u uklanjanju bolesti, a uočene su komplikacije i nuspojave koje proizvođač možda nije proglasio u bilješkama. Analozi cetirizina u prisutnosti postojećih strukturnih analoga. Koristite za liječenje košnica, peludne groznice i drugih manifestacija alergija kod odraslih, djece, kao i tijekom trudnoće i dojenja. Sastav pripravka.

cetirizinski - kompetitivni histaminski antagonist, hidroksizinski metabolit, blokira Hl-histaminske receptore. Sprječava razvoj i olakšava tijek alergijskih reakcija, ima antipruritic i antiexcudative djelovanje. Utječe rani stadij alergijskih reakcija ograničava oslobađanje upalnih posrednika u kasnoj fazi alergijske reakcije, smanjuje migraciju eozinofila, neutrofila i bazofila. Smanjuje propusnost kapilara, sprečava razvoj edema tkiva, ublažava grčeve glatke mišiće.

Uklanja reakciju kože na davanje histaminskih, specifičnih alergena, kao i na hlađenje (s hladnom urtikarijom).

Gotovo nema antikolinergičkog i antiserotonskog djelovanja. U terapijskim dozama praktički ne uzrokuje sedaciju. Nastupanje djelovanja nakon jedne primjene 10 mg cetirizina - nakon 20 min (50% pacijenata) i 60 min (95% pacijenata), prostire se na 24 sata protiv toku tolerancija tretmana cetirizina antihistaminskog djelovanja ne razvije.. Nakon prestanka liječenja učinak traje do 3 dana.

struktura

Cetirizin dihidroklorid + pomoćna sredstva.

farmakokinetika

Brzo apsorbira iz probavnog trakta. Hrana ne utječe na cjelovitost apsorpcije (AUC), nego se odnosi na 1 sat vremena do Cmax i Cmax vrijednosti se smanjuje za 23%. U malim količinama, se metabolizira u jetri O-dealkiliranjem s farmakološki inaktivan metabolit (za razliku od drugih blokera histaminskim H1-receptora metaboliziraju u jetri sa sustavom citokroma P450). Nemojte se kumulirati. 2/3 lijeka se izlučuje nepromijenjenima bubrega i oko 10% - kroz crijeva. Prolazi se u majčino mlijeko.

svjedočenje

  • sezonski i tijekom cijele godine alergijski rinitis i konjuktivitis (svrbež, kihanje, rinorrea, suzenje, gušavost hiperemija);
  • urtikarija (uključujući kroničnu idiopatsku urtikariju);
  • peludna groznica (peludna groznica);
  • svrbež;
  • angioedem (edem Quincke);
  • svrab alergijske dermatoze (uključujući atopijski dermatitis, neurodermatitis).

Oblici otpuštanja

Tablete prekrivene poklopcem od 10 mg.

Kapi za oralnu primjenu.

Upute za uporabu i doziranje

Odrasli i adolescenti stariji od 12 godina preporučuju se 10 mg (1 tableta) cetirizina, po mogućnosti uvečer.

Djeca od 6 do 12 godina i veća od 30 kg od 5 mg (1/2 tableta); s tjelesnom težinom veće od 30 kg - 10 mg (1 tableta) u večernjim satima. Moguće je uzimati 5 mg (1/2 tableta) 2 puta dnevno (ujutro i navečer).

Odrasli i adolescenti stariji od 12 godina preporuča se uzimati 10 mg (10 ml (2 mjerne žlice)) cetirizina, po mogućnosti uvečer.

Djeca od 2 do 12 godina s tjelesnom težinom manjom od 30 kg propisuju se 5 ml (1 mjerna žlica); s tjelesnom težinom od 30 kg do 10 ml (2 mjerne žlice) u večernjim satima. Moguće je uzimati 5 ml (1 mjernu žlicu) 2 puta dnevno (ujutro i navečer).

Odrasli i adolescenti stariji od 12 godina preporučuju se 10 mg (20 kapi) cetirizina, po mogućnosti uvečer.

Za djecu u dobi od 1-2 godine, lijek propisan je 2,5 mg (5 kapi) 2 puta dnevno; u dobi od 2-6 godina - 2,5 mg (5 kapi) 2 puta dnevno (ujutro i navečer) ili 5 mg (10 kapi) u večernjim satima; u dobi od 6-12 godina - 5 mg (10 kapi) 2 puta dnevno (ujutro i navečer) ili 10 mg (20 kapi) u večernjim satima.

Pacijenti s bubrežnom insuficijencijom trebaju smanjiti preporučenu dozu u dva puta.

Ako je funkcija jetre poremećena, dozu treba odabrati pojedinačno, posebno oprezno - uz istovremeno zatajenje bubrega.

Starije osobe s normalnom funkcijom bubrega ne moraju podesiti dozu.

S sezonskim alergijskim rinitisom, trajanje terapije za odrasle obično je od 3 do 6 tjedana, a kratkotrajnom izloženosti alergenu dovoljno je uzeti unutar 1 tjedan. Trajanje terapije za djecu stariju od 6 godina je od 2 do 4 tjedna, a kratkotrajnom izloženosti alergenu dovoljno je uzeti unutar 1 tjedan.

Tablete se uzimaju oralno, bez obzira na unos hrane, bez žvakanja i pijenja s dovoljnom količinom tekućine, po mogućnosti u večernjim satima.

Nuspojava

  • suha usta;
  • dispepsija;
  • glavobolja;
  • pospanost;
  • umor;
  • vrtoglavica;
  • uzbuđenja;
  • migrena;
  • osip kože;
  • angioedem;
  • hives;
  • svrbež kože.

kontraindikacije

  • teška bubrežna bolest;
  • trudnoća;
  • dojenje (dojenje);
  • preosjetljivost na komponente lijeka.

Primjena u trudnoći i laktaciji

Lijek je kontraindiciran za upotrebu u trudnoći. Ako je potrebno propisati lijek tijekom dojenja, pitanje zaustavljanja dojenja treba riješiti.

Primjena kod starijih bolesnika

Koristite s pacijentima starijih pacijenata.

Koristite u djece

Lijek u obliku kapi za oralnu primjenu namijenjen je djeci starijoj od 1 godine.

Lijek u obliku sirupa namijenjen je djeci starijima od 2 godine.

Lijek u obliku tableta namijenjen je djeci starijima od 6 godina.

Posebne upute

Ne preporučuje se istovremeno korištenje lijekova koji smanjuju središnji živčani sustav.

U pozadini lijeka ne smije se koristiti etanol (alkohol).

Kada davanje lijeka u bolesnika s dijabetesom Treba napomenuti da je jedna tableta odgovara manje od 0,01 XE 10 ml sirupa (2 lopatice) sadrže 3,15 g sorbitol (800 mg), fruktozu, što odgovara 0,026 XE.

U vezi sa sadržajem sirupa čine glicerol, propilen glikol, metil 4-hidroksibenzoat, propil 4-hidroksibenzoata, a uzimanje lijeka u visokim dozama moguće glavobolje, gastrointestinalnih poremećaja, bronhospazma, urtikarija.

Utjecaj na sposobnost upravljanja vozilima i upravljanje mehanizmima

Tijekom razdoblja primjene lijeka potrebno je suzdržati se od uključivanja u potencijalno opasne aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje i brzine psihomotornih reakcija.

Interakcije lijekova

Klinički značajna interakcija cetirizina s drugim lijekovima nije uspostavljena.

Zajednička primjena s teofilinom (doza od 400 mg dnevno) dovodi do smanjenja ukupnog odstupanja cetirizina (kinetika teofilina se ne mijenja).

Analogues lijeka Cetirizin

Strukturni analozi za aktivnu tvar:

  • Alerza;
  • Allertek;
  • Zintset;
  • zyrtec;
  • Zodak;
  • Letizen;
  • Parlazin;
  • Cetirizin Hexal;
  • Cetirizin Teva;
  • Cetirizin dihidroklorid;
  • Tsetirinaks;
  • Tsetrin.

Analozi na kurativni učinak (lijekovi za urtikariju):

  • Allerfeks;
  • Asmawal 10;
  • astemizol;
  • Berlikort;
  • Vero Loratadin;
  • hidrokortizon;
  • Gistaglobin;
  • Gistalong;
  • Gistafen;
  • Dekortin;
  • deksametazon;
  • Zaditen;
  • zyrtec;
  • Zodak;
  • Kalcijev klorid;
  • Kenakort;
  • Kestin;
  • Klargotil;
  • Klaridol;
  • Klarisens;
  • claritin;
  • bistrenje;
  • Klarotadin;
  • klemastin;
  • Ksizal;
  • Lomilan;
  • loratadin;
  • Lordestin;
  • Lorinden;
  • Mibiron;
  • Nobrassit;
  • Oksikort;
  • Parlazin;
  • prednisolon;
  • Primalan;
  • Rivtagil;
  • Sinoderm;
  • Soventol;
  • suprastin;
  • Suprastineks;
  • tavegil;
  • Telfast;
  • Tirlor;
  • Tranexam;
  • Staze;
  • fenistil;
  • fenkarol;
  • Fortekortin;
  • Hilak forte;
  • Tseleston;
  • Tsetirinaks;
  • Tsetrin;
  • Erolin.

Recenzije za Cetirizin

Proizvod: Tablete

Elena (pozitivna povratna informacija)

Nije loš lijek za alergije

Neprekidno pate od alergija na kemikalije kućanstva. Pokušalo se mnogo različitih tableta iz alergije, a cetirizin je bio jedan od tih lijekova. Djeluje prilično dobro, osobito s obzirom na niske troškove. Ali, kao i mnogi slični lijekovi, cetirizin je imao jedan nedostatak. Kada ga koristite, stalno osjećate nevjerojatnu pospanost i umor. Dakle, ako vaš posao zahtijeva posebnu njegu ili vozite automobil, ne bih preporučio da ovaj proizvod upotrebljava. A u ostalom nisam primijetio nikakve značajne nedostatke. Cetirizin se prodaje u gotovo svakoj ljekarni, ne morate dobiti recept za liječnika.

Mariya (pozitivna povratna informacija)

Dobro, jeftin i učinkovit lijek za liječenje alergije i njegovih manifestacija: sluznice zagušenja, oticanje, kihanje, svrbež. Nakon 10-20 minuta, već postoji olakšanje. Za mene su svi ti pripravci histamina skoro svi isti. Pa, ne nalazim u njima praktički nikakvu razliku za liječenje bolesti - sezonske alergije. A doroguschy je, kako se zove, pokušao lijekove iz prve generacije i najskuplji tip suprastina. Na suprastinu na mene dovoljno čudno da je loša reakcija nestala, pa je ova priprema odmah nestala. Ali cetirizin se pokazao učinkovitim i jeftinim. Tko koristi droge konstantno ili barem sezonski, znaju kako su tukli novčanik. Lijek je domaći, pa se ne oglašava. I češće u točkama ljekarne, naravno, to se ne nudi. Nuspojave koje nisam opazila, osim lagane pospanosti, koja se manifestira gotovo poslije antialergijskih lijekova. Dobro, čvrsto. Savjetujem.

Vera Solopova (pozitivna povratna informacija)

Proračun, ali nije sve u redu

Cetirizin je bio imenovan alergenom za malu alergiju. Pokušao sam ga na nekoliko poznanika. Odmah vam kažem: nisam sve odobrio. Dakle, prednost je dostupnost i cijena je prilično proračunata i pomaže. Ali opet, kumulativni učinak je važan. Uzeo sam dugo vremena (3 tjedna). Ne liječi, ali blokira sve intrige na alergiju. Recimo, lagana hrana, ali ne i više. Sad o nedostacima: prijatelj je otišao alergičan na ovaj antihistaminski lijek. Važno je ne miješati se s dozom. Sve je bilo u redu, a sada je dobro. Obrazac za oslobađanje je standardan, ima dobre ukuse, ako ne i gnječi. Ne povraćati, ne povraćati. Ali sve je čisto individualno. U trudnoći i laktaciji, zabrana. Međutim, svi antihistaminici su gotovo takvi.

Svetlana (negativna povratna informacija)

Jeftini, ljuti, beskorisni

Već dugo nisam alergičan na mačke, ali morao sam živjeti u čudnom gradu s ženom koja ima dvije mačke. Bilo je loše, imao sam krvarenje, suze, crveni nos, curenje nosa i cijelo vrijeme kihanje, trčao sam u ljekarnu, tražio nešto jeftinije, student nema puno novaca. Prodali smo Cetirizine. Tablete su male, možete progutati bez problema, ali malo je vrijedno držati u ustima, budući da jezik počinje blagovati, poput Suprastina. Ne radi odmah - pomislio sam. Nakon 15 minuta, simptomi će proći, ali ne. Oko sat vremena moralo je čekati, a zatim samo kihanje prestalo i suze su postale manje. Vrlo slab učinak, gospodo. Mislio sam da biste možda trebali uzeti tečaj - tjedan dana, na primjer, pomoć? Uzeo sam samo jedanput dnevno. Prije obroka, nemojte ni pokušati, bit će mučljivo bolestan i bol u želucu, pogotovo ako poput mene imate gastritis. Bolje sat vremena nakon jela. Odmah ću reći - čak i nakon tjedan dana stupanja u dodir s alergenom, simptomi nisu skinuo lijek brže nego za sat vremena. A ako osoba ima otekline, morate brzo djelovati? To sigurno neće pomoći. Osim toga, lijek ne liječi. Pio sam iz tvrdoglavosti dva tjedna, snaga simptoma ne smiri, a kad prestao piti, shvatila sam da nije bilo bolje - apsolutno. Što ovdje profilaksa uz pomoć droga! Da, čak i za spavanje, sklon spavati, zaspala sam u paru, a ako pijem noću, nemoguće je podići glavu ujutro, ona je okrvavljena i ne razumije. Da, i nakon dva tjedna strašno želudac zanyl, jer drosila.Tak da kvaliteta izravno ovisi o cijeni, ne savjetujem takav jeftini lijek za kupnju.

cetirizinski

Oblici otpuštanja

Upute za cetirizin

Cetirizin je antihistaminski antialergijski lijek. Biološki aktivna tvar histamina igra ključnu ulogu u nastanku i daljnjem razvoju raznih alergijskih manifestacija. Njegovi učinci na tijelo, shvatio je kroz interakciju s ciljnim receptorima, koji su podijeljeni u tri skupine: Hl, H2, H3-receptore. Alergijska reakcija određena je interakcijom s Hl-histaminskim receptorima. Lijekovi koji ometaju interakciju histamina s njegovim "nativnim" receptorima nazivaju se antihistaminici (na medicinskom slangu - antihistaminici) koji su, pak, podijeljeni u nekoliko generacija. Lijekovi prve generacije reagiraju reverzibilno (privremeno) s gore spomenutim receptorima pa se moraju primjenjivati ​​pri višim dozama i na veću učestalost. Njihove značajke uključuju izražen sedativni učinak, povećane učinke proizvoda koji sadržavaju etanol, smanjenje mišićnog tonusa. Oni imaju širok raspon neželjenih popratnih reakcija, što sužava raspon njihove uporabe. Predstavnici druge generacije antihistaminika praktički su bez hipnotičkog i holinoliznog učinka. Ne potiskuju mentalnu i tjelesnu učinkovitost, ne reagiraju s hranom u probavnom traktu, imaju brži i trajniji antihistaminski učinak. Pospanost je vrlo rijetka iu osobama koje su posebno osjetljive na lijek. Nedostatak antihistaminika druge generacije - kardiotoksičnost: uz priznanje ove skupine lijekova prikazano je stalno praćenje rada srca i krvnih žila.

Cetirizin je jedan od najzanimljivijih antihistaminika druge generacije. Je obdarena visokog stupnja afiniteta prema H1-histamin receptora, teško prolazi transformaciju u tijelu metabolički, a kada se koristi kod preporučenih doza nema kardiotoksičnosti. Cetirizin inhibira migraciju i nakupljanja u žarišta upale bijelih krvnih stanica, sprečava oticanje i upala sluznice, ne inaktivira receptore za serotonin i acetilkolina, i time - ne uzrokuje sedaciju, što omogućuje upotrebu lijekova za osobe čiji rad se odnosi na održavanje potencijalno opasnih strojeva i vozila u vožnji fondova. Terapijski učinak cetirizin razvija u pola sata i traje danima, što omogućuje da se to jednom dnevno u bilo koje vrijeme, bez obzira na unos hrane. Preosjetljivost na cetirizin praktički nije pronađena. Lijek se uspješno koristi u okviru monoterapije, te u složenom liječenju alergijskih bolesti. Dobro se miješa s antibakterijskim i antimikoznim lijekovima. Može se koristiti u pedijatrijskoj praksi kod djece starijih od 6 godina. Stariji bolesnici koji uzimaju drogu na zajedničkoj osnovi: smanjenje doze je potrebno (kad je kod normalnog funkcioniranja bubrega). U bolesnika s umjerenom i teškom bubrežnom insuficijencijom potrebno je smanjiti dozu.

Pregled pacijenata o cetirizinu

Imam snažnu alergiju na ovčju vunu (na pokrivačima i ostalim proizvodima od nje), na tabletama koje sadrže acetilsalicilnu kiselinu i na kofein. Jednom sam imala jake glavobolje, a meni je savjetovao da pijem tabletu citramona (u to vrijeme još nisam znao da ta kiselina sadrži i kofein). Počela je jaka alergijska reakcija. Nevjerojatno svrbež kože na određenim mjestima, nabubrila ogromne vrećice i vrlo blushed. I ova je iritacija kože bila sve veća i veća. Cijelo lice bilo je natečeno i jedva da sam otvorio oči. Zatim je uzeo pilulu "Ceterizina", a sve je idućeg dana. Iako, kada je kaput bio alergičan (nije tako jak, naravno), trebalo je samo 2-3 dana. Sada svaki put kada ga uzmem, kada se pojavi ova alergija. Općenito, ovo je strašno stanje. Nevjerojatno bolne točke tijela, a kad je došlo na lice, općenito sam mislio da ću uskoro prestati disati, jer je moj nos bio jako natečen.

Kao što kažu, jeftino - nije uvijek loše. I tablete "Cetirizin" to uspješno dokazuju. Ovaj lijek često mi je pomogao, kada sam bio alergičan, uglavnom u prašinu, uključujući pelud. I sada, hvala Bogu, i našim ljekarnicima, rijetko se pribjegavam uporabi antihistaminika, nema takve potrebe. Ali uvijek imam vrećicu za pakiranje "Cetirizina", upravo u slučaju. Nažalost, to se dogodilo kada je moja kćer imala osip na rukama. Koža se ispraznila, počela je skidati. Nikad nismo otkrili što je točno bio uzrok tih simptoma, ali su počeli uzimati "Cetirizine" - i sve je bilo tiho!

Umjesto skupog "Tsetrina" uvijek kupujem "Cetirizin", red veličine jeftiniji odlazi, akcija je ista. Dajem svojoj kćeri komarac, jer je vrlo osjetljiva na njih - noć spava tiho, ne svrbi. Također prije reakcije dajem mantu, i dok ne provjeravaju, rezultat je uvijek dobar. Ja prihvaćam, kad noćas dođe do neobjašnjivog svraba, također sprema.

Recenzije: Cetirizin

  • Danafa Pharmaceutical Joint, Vijetnam
  • Rok trajanja: do 01.03.2019
  • Vertex, Rusija
  • Rok trajanja: do 01.04.2020
  • Salutas Pharma GmbH, Njemačka
  • Rok trajanja: do 01.10.2020
  • Vertex, Rusija
  • Rok trajanja: do 01.01.2021
  • Teva
  • Rok trajanja: do 01.09.2019
  • Teva
  • Rok trajanja: do 01.09.2019
  • Vertex, Rusija
  • Rok trajanja: do 01.03.2021
  • Teva
  • Rok trajanja: do 01.11.2020
  • Salutas Pharma GmbH, Švicarska
  • Rok trajanja: do 01.04.2020
  • Repplechpharm, Makedonija
  • Rok trajanja: do 01.02.2021

Recenzije kupaca cetirizina

Čitajte pažljivo! Cetirizin se obično dobro podnosi. Nuspojave se pojavljuju rijetko i imaju prijelaznu prirodu.

Očigledno nisam imao sreće. Svakodnevno poslije uzimanja tableta posramljena pospano, letargija, vrtoglavica i noćne more. Svrab se ne odmiče, a crvenilo se čak pojačava. Od Cetrina takva reakcija nije bila.

Nije apsolutno jasno - Nuspojave: Alergijske reakcije: angioedem, osip na koži, svrbež, urtikarija. To je kao? On je iz alergije

Prvi put sam pokušao pilulu, pili jedan za noć. Noću sam se probudio divlje vrtoglavice, nisam mogla ni izaći iz kreveta. Ujutro, stanje je bilo nešto bolje, ali vrtoglavica je trajala do četiri ujutro, morala sam odgoditi sve planove i provesti cijeli dan spavajući. Možda je to zbog činjenice da uzimam Fenibut paralelno, bilo zbog encefalopatije u mojoj anamnezi, mislim da normalni ljudi ne bi trebali imati problema. Ali tko ima problema s centralnim živčanim sustavom, budite oprezni s lijekom. Uz alergiju uspjela sam razveseliti.

Prekrasan lijek za alergije, isti cetrin, ali jeftiniji.

Recenzije o lijeku Cetirizin

Prikupili smo prave recenzije o lijeku Cetirizin, koje objavljuju naši korisnici. Najčešće, odgovor je napisao majke malih pacijenata, ali oni također opisuju osobnu povijest uporabe lijeka na sebe.

- sezonski i trajni alergijski rinitis i konjuktivitis (svrbež, kihanje, curenje nosa, suzenje, konjunktive hiperemija);
urtikarija (uključujući kroničnu idiopatsku urtikariju);
- peludna groznica (peludna groznica);
- svrbež;
- angioedem (edem Quincke);
Svrab alergijska dermatoza.

rasprava

Također smo imali strašnu alergični na ujeda komaraca, kože plikove ((ništa radili nego namazani lokalno. pomogao samo cetirizinski (zyrtec) 5 KAP-a. ujutro i navečer.

. itromitsin-Verte kapsuly0.25g rubsumamed-170 (oko 500 rubalja) - azitsid (200 str.) - azitromicin (oko 100 rubalja) Troxerutin 24 rubalja, Troxevasin ispod 100 rubalja vrijedi Zirtek185r zodak = 85 p (cetirizinske) postoji još jeftinija cetirinax ili cetirizin heksal, na primjer. Sumamed - Hemomitsin (deystv.v oba - azitromicina) - razlika od oko $ 100 s.

Zirtek dobro pomaže? Cetirizin je to pokušao?

pije cetirizin, a pomaže u nos-pločici

o finistilu. on ne pomaže mnogo, probajte cetirizin

Ja, također, pomaže tsetrin cetirizin i to je ista stvar, samo sam spavala s njim, a zatim razbio Go (((. Vi ne morate to?

. krvarenje u postoperativnom razdoblju; Težnja pneumonitis, reumatoidni artrit.Zirtek i Tsetirinakstsena: Zirtek: 240r. 10 mg N7 Cetirinax: 70r. 10mg N7Deystvuyuschee tvar: tsetirizin.Pokazaniya: sezonski i trajni alergijski rinitis i konjuktivitis (svrbež, kihanje, curenje nosa, suzenje, konjunktive hiperemija), urtikarija (uključujući kroničnom idiopatskom urtikarija), peludna groznica, alergijski dermatitis, svrbež, angioneurotski edem, lokalnu astmu (u kompleksu terapiju).Zoviraks i Atsiklovirtsena: ZOVIRAK: 250r. 5% 2g. Acyclovir: 30r. 5% 5g.Deystvuyuschee tvar: atsiklovir.Pokazaniya: krema i masti za vanjsku uporabu - zahtjev.

. Imitativni popis: nakon uzimanja terfenadina promatra se smanjenje težine novorođenčadi; astemizol ima toksični učinak na fetus; Suprastinum (kloropiramin), claritin (loratadin), cetirizin (alleprtek) i feksadin (feksofenadin) tijekom trudnoće je dozvoljena samo ako učinak liječenja od mogućeg rizika za fetus; Tavegil (klemastin) tijekom trudnoće treba koristiti samo za životne indikacije; pifolen (piperacilina) tijekom trudnoće i dojenja.

slična situacija. Nikad nismo nikada pomogli cetirizinu u načelu, ali to je pomoglo i vrlo brzo. Ali drugi put nije uspjelo. ovdje nema ovisnosti. Koji razlog nije jasan? Ranije, Erius je također pomogao vrlo dobro, a nije mu ni pomoglo. Sechas je ponovno uzeo. Pogledajmo

. romitsin-Verte kapsula 0.25g-Sumamed 170 roubles (oko 500 rubalja) - azitsid (200 str.) - azitromicin (oko 100 roubles) Troxerutin 24 rubalja, Troxevasin do 100 rubalja vrijedi Zirtek185r zodak = 85 p (cetirizinske) nalaze se čak i jeftinije, tsetirinaks cetirizina ili heksan, na primjer. Sumamed - Hemomitsin (deystv.v oba - azitromicina) - razlika od oko 100 $ po suspenziyuRastvory za nebulayzera.SMOTRET POD SREZ.1. Lijekovi koji pojačavaju bronha (Bronhodilatatori) Berodual, aktivna tvar: fenoterol i ipratropium bromid (otopina za inhalaciju) - prevenciju i liječenje kroničnih zaduhe opstruktivnih bolesti dišnih puteva. Najučinkovitiji od bronhodilatatora,

. S-170 0.25 Sumamed roubles (oko 500 rubalj) - azitsid (200 str.) - azitromicin (oko 100 roubles) Troxerutin 24 rubalja, Troxevasin ispod 100 roubles vrijedi Zirtek185r zodak = 85 p (cetirizina) Postoje i jeftiniji ili tsetirinaks cetirizin heksal, na primjer. Sumamed - Hemomitsin (deystv.v oba - azitromicin) - razlika od oko 100, str.

. (ne provode se adekvatne i strogo kontrolirane studije u trudnica). Kategorija akcije za fetus od strane FDA je B. Za vrijeme trajanja liječenja, dojenje treba prekinuti. Cetirizinski - Kategorija učinci na fetus od strane FDA - B. dojenja (ulazi majčino mlijeko) treba prekinuti za vrijeme liječenja. Opasno, ali prednosti mogu prevladati nad rizikom za fetus: Desloratadin, loratadin, ne smije se koristiti tijekom trudnoće i dojenja. U eksperimentalnim ispitivanjima na životinjama, loratadin nije imao negativan utjecaj na fetus u srednjim dozama, dok su neki fetotoksični učinci zabilježeni pri visokim dozama. Terfenadin, feksofenadin - B.

Tu angioedem, (ali sada oko oteklina, jeli jabuku (zyrtec (cetirizinski) me ne pomogne, loratadin nikada pokušao-kupiti.

. aritromitsin-Verte kapsuly0.25g rubsumamed-170 (oko 500 rubalja) - azitsid (200 str.) - azitromicin (oko 100 roubles) Troxerutin 24 rubalja, 100 rubalj za Troxevasin stoitZirtek185r zodak = 85 p (cetirizina) Još uvijek niže tsetirinaks ili cetirizin heksan naprimer.Sumamed - Hemomitsin (deystv.v oba - azitromicin) - razlika od oko 100, str.

. kontrakcije maternice; nakon uzimanja terfenadina, opaža se gubitak težine kod novorođenčadi; astemizol ima toksični učinak na fetus; suprastin (kloropiramin), claritin (loratadin), cetirizin (alleprtek) i feksadin (feksofenadin) - za vrijeme trudnoće je dozvoljena samo ako je učinak liječenja nadmašuju potencijalne opasnosti za fetus; Tavegil (klemastin) tijekom trudnoće treba koristiti samo za životne indikacije; Pipolphen (piperacilin) ​​u trudnoći i dojenju se ne preporučuje. Ne bih stavio na mjerilo od 20 mandarina i dugo čekala.

Cetirizina. Primjena tijekom trudnoće i dojenja: Kontraindicirana. Podaci o štetnim učincima na fetus nisu dostupni, ali rizik se ne može potpuno isključiti. Stoga se cetirizin ne smije uzimati tijekom prvog tromjesečja trudnoće. U kasnijim razdobljima trudnoće lijek se propisuje samo uz stroge indikacije. Cetirizin prodire u majčino mlijeko pa se preporuča prekinuti tijekom perioda liječenja.

Na mene, po svim uvjetima, sve se dogodilo sa urtikarijom. Čuo sam za zb i 8 tjedana, a dogodilo se za 5 tjedana. Upravo je imao vrlo jak edem. Nisam inzistirao na hitnoj pomoći, pio sam cetirizin, ali to nije pomoglo.

Zodak, on je zyrtec (ista aktivna tvar cetirizinski) i loratadin (bio je 2 godine), mi smo vrlo dobri u pomaganju ova 2 lijekova nove generacije i dao 1 put dnevno, što je vrlo udobno.Fenistil nama malo pomoći.

. ali to iz nekog razloga moram ovo sranje opet vylezla.Temi lijekove koji su kapali tijekom trudnoće za liječenje nelzya.Vse najnoviji tabusy ne pomažu mi ni zirtek, niti Kestin, cetirizin ili Telfast, pogotovo jer sada ne znam pothvat pit.Pridotsya oni još uvijek ići na allergist, Drew.

. Oh, jesam. Ako je to alergija, treba odabrati i lijek. Ja, na primjer, cijeli moj život od svrbeža pomogao je diazolinu, a od alergijskog rinitisa pokušao sve, pomaže samo cetirizinu. Alergičar usmjeren na uobičajene analize - krv, biokemiju, testove jetre, izmet crva + krvi na alergene. Na analizama sve na meni gud, čak i na naranče od alergiju tipa nije prisutan, iako sam od njih su ogrebene. Možda laboratorij nije super, ali ne želim potrošiti još 5.000 u drugu. Ove godine čak sam otišao u pulmonologiju s kašljem, jer Alergijski rinitis prošao je u užasan kašalj (gotovo upala pluća), a trudna sam. Ventolinom uznemiren pomoću nebulizatora, dobro je pomogao, lakše je odjednom i.

Lijekovi> Cetirizin (tablete)

Recenzije o "Cetirizine (tablete)" od liječnika i pacijenata:

Informacije su dostupne na web stranici samo za vašu referencu. Potrebno je konzultirati se sa specijalistom.
Ako pronađete pogrešku u tekstu, netočne povratne informacije ili netočne informacije u opisu, molimo vas da o tome obavijestite administratora web mjesta.

Recenzije objavljene na ovim stranicama su osobna mišljenja osoba koja ih je napisala. Nemojte sami lijekirati!

cetirizinski

Cetirizin je antihistaminski lijek koji ima produljeni antialergijski učinak. Lijek pripada posljednjoj generaciji antihistaminika i predstavlja kompetitivni antagonist histamina i blokira H1-histamin receptore.

U ovom članku ćemo pogledati zašto liječnici propisuju cetirizin, uključujući i upute za uporabu, analoge, i cijena lijeka u ljekarnama. REALNI KOMENTARI ljudi koji su već koristili Cetirizine mogu se pročitati u komentarima.

Sastav i oblik otpuštanja

Cetirizin je dostupan u nekoliko oblika doziranja:

  • Kapi za unutarnju upotrebu sadrže 10 mg Tsetrizina i pomoćna sredstva - benzojeva kiselina, natrijev acetat trihidrat, destilirana voda, propilen-glikol, glicerol. Boca može imati 10 ili 20 ml kapi.
  • Tablete imaju duguljasti oblik i bijelu boju. U svakoj tableti je 10 mg cetirizin dihidroklorid skupine i ekscipijensa - mikrokristalinična celuloza, laktoza monohidrat, koloidni silicijev dioksid, magnezijev stearat, titanov dioksid.
  • Sirup za unutarnju upotrebu koji sadrži 10 mg osnovne tvari i nekoliko pomoćnih - sorbitol, natrijev saharin, metil parahidroksibenzoata, propil parahidroksibenzoat, arome banane, octena kiselina, glicerol, propilen glikol, natrijev acetat.

Kliničko-farmakološka skupina: blokator histaminskih Hl-receptora. Antialergijski lijek.

Što pomaže Cetirizineu?

Dakle, Cetirizin se pokazuje kako se bori s:

  1. Uz peludnu groznicu (peludna groznica).
  2. Svrbež.
  3. Angioedem.
  4. Svrab alergijska dermatoza.
  5. Borba protiv košnica, uključujući kroničnu idiopatsku urtikariju.
  6. Sezonski i cjelogodišnji alergijski rinitis i konjunktivitis. Također, ovaj lijek pomaže da se nosi s svrbež, kihanje, curenje nosa, suzenje, spojnica gipermiey um. d.

Farmakološko djelovanje

Prema uputama, Cetirizin je blokator histaminskih Hl receptora, koji imaju izražen anti-alergijski učinak na tijelo. Korištenje ovog lijeka u preporučenim dozama praktički nema antikolinergičke, antiserotonske i sedativne učinke. Ovaj lijek u najkraćem vremenu olakšava tijek alergijskog procesa, a također sprječava njegov razvoj. Recenzije o Cetirizinu upućuju na to da lijek ima antipruritic i antiexudativno djelovanje.

Gotovo bez antikolinergičkog i sedativnog učinka. Učinak je opažen nakon 1 sata, maksimalni učinak određen je nakon 4 sata, a trajan je 24 sata. Akcija traje 3 dana nakon završetka liječenja. U pozadini liječenja, tolerancija na djelovanje lijeka ne razvija se.

Upute za uporabu

Lijek u obliku tableta propisan je za odrasle i djecu iznad 12 godina, 1 tableta na dan, po mogućnosti u večernjim satima (prije spavanja).

  • Djeca između šest i dvanaest godina, s tjelesnom težinom manjom od 30 kg, noću se uzimaju u polu tablete s tjelesnom težinom većom od 30 kg - jednom tabletom u vrijeme spavanja. Dopušteno je podijeliti recepciju pilule dva puta (pola tablete ujutro, pola tablete uvečer).

Upute za cetirizin sirup:

  • Dnevna doza sirupa za djecu od 2 do 12 godina s težinom manjom od 30 kg ne smije biti veća od 5 ml, s težinom od više od 30 kg do 10 ml dnevno.
  • Odrasli i djeca iznad 12 godina propisuju 10 ml sirupa dnevno.

Kapi Cetirizin upute:

  • U obliku kapi Cetirizin se uzima od djece do jedne do dvije godine u dozi od 2,5 mg (5 kapi) dnevno. U dobi od dvije do šest godina, doza je 5 mg (10 kapi) dnevno. U dobi od šest do dvanaest godina, djeca uzimaju lijek ili analog Cetirizina 10 mg (20 kapi) dnevno.
  • Djeca u dobi od dvanaest i odraslih, u pravilu, uzimaju 20 kapi (10 mg) dnevno. Lijek se uzima u večernjim satima.

Trajanje liječenja sezonskih alergija je 3-6 tjedana, kratkotrajna alergija - 1 tjedan.

Pronašli su zakleti neprijateljice gljiva! Nokti će se očistiti za 3 dana! Uzmi ga.

Liječenje alergije Cetirizin

Cetirizin se odnosi na histaminske antagoniste koji blokiraju djelovanje Hl receptora i sprečavaju razvoj alergija. Antihistaminski lijek najnovije generacije ima antipruritic i anti-exudative akciju.

Osim toga, lijek zaustavlja bolest u ranoj fazi, ograničavajući djelovanje upalnih medijatora, smanjujući eozinofilni, neutrofilni i bazofilni pomak u krvi. Cetirizin je u mogućnosti smanjiti kapilarnu propusnost, učinkovito neutralizira oticanje i spazme glatkih mišića.

Terapijska doza lijeka rijetko uzrokuje sedaciju. Maksimalna učinkovitost lijeka postiže se nakon 20 minuta i traje jedan dan. Dodatno, cetirizin nije ovisnik i nakon prestanka terapijske terapije zadržava svojstva još tri dana.

Upozorenja za uporabu

Posljednja generacija antihistaminskih lijekova propisana je sljedećim simptomima:

  • pojava alergijskog rinitisa i konjunktivitisa, očituje se češkim kihanjem, rinorreom, suzom, pruritusom i crvenim konjunktivom;
  • manifestacije urtikarije, uključujući i kronični idiopatski oblik;
  • Pollinoza različitih etiologija;
  • razvoj angioedema.

Osim toga, cetirizin se propisuje u slučaju atopičkog dermatitisa, neurodermitisa, dermatoze, popraćene osipa i svrbeža.

kontraindikacije

Korištenje lijeka zabranjeno je za sljedeće manifestacije:

  • individualna osjetljivost na lijek i njegove komponente;
  • dojenje i razdoblje trudnoće;
  • vrlo pažljivo dodijeljen pacijentima starijim od 60 godina. U ovoj dobnoj skupini, često je smanjena filtracija živčanog glomerula;
  • Oprez je opažen pri korištenju Cetirizina kod uroloških bolesnika s teškim i umjerenim stupnjem bolesti.

Nemojte uzimati pilule, kapljice i sirupe, s lijekovima i etanolom koji pogađaju živčani sustav. To može dovesti do ozbiljnih komplikacija.

instrukcija

Lijek za neutralizaciju simptoma alergije dolazi u tri oblika:

tablete

Bijele tablete, izduženi oblik. Svaka tableta sadrži 10 mg aktivne tvari (cetirizin). Tablete se pakiraju u blistere za 7 do 10 komada.

Za uklanjanje simptoma alergije cetirizin propisuje sljedeće doze:

  • Odrasli i adolescenti s 12 godina - 1 tableta (10 mg) jednom, po mogućnosti u popodnevnim satima;
  • Djeca od 6 do 12 godina, s tjelesnom težinom manjom od 30 kg - 1 tableta (5 mg) u popodnevnim satima;
  • Djeca mase više od 30 kilograma - 1 tableta je propisana za noć ili 1/2 tableta 2 puta dnevno.

Tablete treba uzimati bez žvakanja, bez obzira na potrošnju hrane, stisnute velike količine tekućine.

sirup

Transparentan i bezbojan, s okusom i mirisom banane, propisan je za unutarnju uporabu. 1 ml sadrži 1 mg aktivne tvari. Sirup se izlije u tamne staklene boce od 150 ml. ili 75. Komplet sadrži dozu žlice.

Preporučena doza:

  • Odrasli i adolescenti s 12 godina starosti - 10 ml - 10 mg (2 mjerene doze) noću;
  • Djeca od 2 do 12 godina, čija je težina manja od 30 kg - 5 ml (1 doza);
  • Djeca mase više od 30 kilograma - 10 ml (2 doze) noću. Moguća dvostruka primjena kanala za doziranje (5 ml).

kapi

U 1 ml prozirnih bezbojnih kapi sadrži 10 mg cetirizina. Proizvedeno u bočici - kapaljka od 20 i 10 ml.

  • Djeca od jedne godine do 2 godine - 5 kapi (2,5 mg) 2 puta dnevno;
  • Od dvije godine do 6 do 5 kapi (2,5 mg) ujutro i navečer. Jedna doza od 10 kapi (5 mg) po noći je moguća;
  • Od 6 do 12 godina - 10 kapi (5 mg) ujutro i navečer ili 20 kapi (10 mg) u večernjim satima;
  • Odrasli bolesnici, kao i adolescenti stariji od 12 godina, mogu uzeti cetirizin u dozi od 20 kapi (10 mg) u večernjim satima;
  • Za pacijente koji pate od zatajenja bubrega, preporučena doza se smanjuje za pola. Posebno je važno odabrati pravu dozu lijeka za kvarove u jetri i bubrezima.

Sezonske manifestacije alergijskog rinitisa zahtijevaju tri do šest tjedana terapijskog liječenja. S kratkotrajnim simptomima alergije, liječenje se može smanjiti na jedan tjedan. Terapeutski tečaj za djecu od 6 godina osmišljen je za 2-4 tjedna. Lakši tijek alergije omogućuje vam smanjenje unosa lijeka na tjedan dana.

Cetirizin treba čuvati u suhoj sobi na temperaturi ne većoj od 18-20 stupnjeva, ne dulje od 3 godine.

Kapi, nakon otvaranja boce, ne preporučuju se za uporabu dulje od 6 mjeseci.

Sirup, nakon otvaranja pakiranja ne može se čuvati duže od 3 mjeseca.

analoga

Tablete, kapi i cetirizinski sirup mogu se zamijeniti sljedećim antihistaminicima:

  • Alercetin, Zodak;
  • Cetrin, Analepyrin;
  • Tsetirinaks.

Ovi lijekovi imaju sličnu učinkovitost s cetirizinom.

Nuspojava

Kao i mnogi drugi antihistaminici, cetirizin može izazvati nuspojavu:

  • može razviti osip i hiperemija osip;
  • pacijent doživi svrbež kože;
  • postoji svibanj biti oteklina na različitim dijelovima tijela.
  • najčešće uočene vrtoglavice;
  • povećana pospanost;
  • migrena slična bol;
  • brzo umor, hipereksibilnost.
  • povećana suhoća sluznice, popraćena jakom žeđom;
  • mučnina uz povraćanje;
  • ponekad postoji svibanj biti zatvor ili, obrnuto, labav stolica.

predozirati

Poremećaj pacijentove doze može uzrokovati sljedeće simptome:

  • tahikardija, gubitak koncentracije;
  • umor, pospanost, poremećaji mokrenja;
  • povećana razdražljivost.

U slučaju takve simptomatologije hitna pomoć treba biti prva. Prije dolaska liječnika potrebno je ukloniti toksične tvari iz tijela. Da biste to učinili, možete uzeti enterosorbents (tablete aktivnog ugljena, polysorb, enterosgel, itd.).

Osim toga, preporuča se pranje trbuha s puno čiste vode za izazivanje povraćanja.

Recenzije

Većina pacijenata pozitivno reagira na učinke cetirizina. Primjećuju da je lako tolerirati i prikladni za prijem u razvoj alergija, i odraslih i djece. Nakon 2 sata nakon upotrebe pilule, postoji stanje relaksacije kod pacijenata.

Lijek ima produženi (produženi) učinak. Dovoljno je uzeti jednu tabletu dnevno. Neki pacijenti imaju dovoljno terapeutske doze u obliku 1 tablete u 2 dana ili dva puta tjedno, što ukazuje na učinkovitost antihistaminskog lijeka najnovije generacije. Upotreba preporučene doze, u pravilu, ne uzrokuje nuspojave. Osim toga, lijek nema sedativni, antiserotonski i antikolinergički učinak, aktivno uklanjanje simptoma alergije i sprečavanje njegovih komplikacija.

Mnogi roditelji vole cetirizin svojoj djeci. Ovaj lijek, slatko za okus i sa ugodnim mirisom sa zadovoljstvom, uzima djecu. Posebno prikladno je njegova upotreba za bebe u slučaju komplikacija kada se koristi metodom inhalacije za uklanjanje alergije.

Osim toga, ovaj lijek u rijetkim slučajevima uzrokuje pospanost, što je njezina nedvojbena zasluga. Mnogi bolesnici se upravo zbog toga bore da uzimaju antihistaminike, moraju odustati od uobičajenog načina života, vožnje automobila, prisustvovanja događajima itd. Pri korištenju cetirizina, negativne manifestacije su minimalne.

Brojni pregledi ukazuju na to da Cetirizin dobro uklanja svrab i oticanje, pravovremeno zaustavlja aktivnu fazu alergija.

U pacijenata koji su bolesni s bronhijalnom astmom, tablete cetirizina učinkovito smanjuju povećanu bronhalnu aktivnost koja proizlazi iz povećane sekrecije histamina u krv. Antihistaminski lijek uklanja astmatičan napad u roku od 15-20 minuta i održava to stanje dovoljno dugo.

Maksimalni terapeutski učinak nakon upotrebe lijeka u bilo kojem obliku javlja se jedan sat nakon primanja. U rijetkim slučajevima može doći do nuspojava kratkotrajne prirode, koji nestaju nakon prekida lijeka.

Cetirizin za alergije - indikacije, upotreba za alergije, recenzije

Jedan od glavnih problema koji znatno pogoršava životni standard ljudi u proljeće-ljeto je alergija. pelud, ambrozija, kućne ljubimce ljutina, prašinu, a češće su tipični uzroci ovog stanja. To se očituje u više kihanje, začepljenje nosa i suzne oči, uvelike otežavaju normalno djelovanje bilo koje osobe.

Svatko od nas, na ovaj ili onaj način naići u životu s alergijama, pa svi mi svakako treba odrediti željene sigurne i učinkovite anti-alergijske droge. Jedan od lijekova s ​​gornjim svojstvima je cetirizinski.

Kako se nositi s manifestacijama alergija?

Tipični, standardni, simptomatski tretman je uporaba antihistaminika. Posebno, govorimo o predstavniku antihistaminika druge generacije - Cetirizine.

Razvrstavanje pripravaka na bazi generacija ima određeni smisao - to leži u činjenici da su ranije generacije lijekova izgovara nuspojava depresije središnjeg živčanog sustava - očituje izuzetno teške pospanost, inhibiciju nakon davanja.

Lijekovi u sljedećoj generaciji imaju znatno manje nuspojava, a njihov prijem ne umanjuje kvalitetu života pacijenata.

Cetirizin je dostupan u tabletiranog oblika. Ulaz je dopušten i u djetinjstvu - od 6 godina možete uzeti ovaj lijek.

Upozorenja za uporabu

  • Polinoza.
  • Angioedem angioedem.
  • Urtikarija.
  • Vasomotorni alergijski rinitis.
  • Konjunktivitis.
  • U upalnoj bolesti, kao nespecifična terapija za hiposenzitizaciju (primjena je opravdana, budući da svaki upalni proces ima alergijsku komponentu u svom sastavu).

Kontraindikacije su povećana osjetljivost na cetirizin ili pomoćne tvari koje su dio tableta.

struktura

Sadrži jednu tabletu 10 mg cetirizin dihidroklorida. Pomoćne tvari: laktoza monohidrat, magnezijev stearat, mikrokristalna celuloza, titanijev dioksid, koloidni silicijev dioksid.

Nuspojave

Može se primijetiti kratkotrajna pospanost, inhibicija, mučnina, povraćanje, suha usta.

Mehanizam djelovanja lijeka temelji se na selektivnoj, selektivnoj blokadi Hl-histaminskih receptora. Histamin je jedan od glavnih posrednika alergije - povećava propusnost vaskularnog zida, uzrokuje vazodilataciju, kao posljedicu povećanja krvnog punjenja, nalazi se mjesto hiperemije (crvenilo), ima otekline, svrbež i tako dalje. Blokiranjem histaminskih receptora i time inhibirajući interakciju histamina s njima, moguće je uspješno ukloniti simptome alergije, umanjujući njegove manifestacije.

Cetirizin ima takav mehanizam djelovanja, pa je njegova primjena na alergije potpuno opravdana i svrhovita.

Treba napomenuti da se alergija javlja samo u tijelu osjetljivu - to znači da povećava osjetljivost na sve vrste alergena koji dolaze izvana. Alergijska reakcija reaktivnog tipa, koja uključuje pollinozu (peludna groznica), nikada se neće manifestirati na prvi kontakt s alergenom - potrebno je da se proces senzibilizacije odvija. Tek nakon toga, tek od drugog vremena, bit će jasne, tipične manifestacije alergije.

Upute za uporabu

Doziranje i administracija:

Cetirizin se uzima oralno. Odrasli i djeca starija od 6 godina (s tjelesnom težinom većom od 30 kg) - 1 tableta 1 puta dnevno.

Kao nespecifična hipposenzitizatorska terapija, tijek uzimanja lijeka označava liječnik koji se bavi liječenjem.

Uklanjanje simptoma i simptoma alergije Cetirizin treba uzeti 1 tabletu 1 puta dnevno. Trajanje lijeka je povezano s manifestacijama alergije i njegovim simptomima u određenom razdoblju.

analoga

Između druge generacije antihistaminika, kojima pripada Cetirizin, također se izoliraju loratadin, što je gotovo identično gore u svim aspektima.

Razlika je samo doza - Loratadin treba uzimati 3 puta dnevno, dok uzimanje Cetirizina može biti ograničeno na jednu tabletu.